FOTO: Varaždinski umirovljenici s lakoćom svladali informatiku i strane jezike Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždinski umirovljenici s lakoćom svladali informatiku i strane jezike

I.D./Varaždinske vijesti | 17.12.2019. u 18:24h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas su umirovljenicima koji su završili programe obrazovanja Pučkog otvorenog učilišta Varaždin iz informatike i stranih jezika uručene potvrde.

Potvrde im je uručio gradonačelnik Ivan Čehok, pohvalivši umirovljenike, njih ukupno 28, koji su u tri skupine završili jesenske tečajeve informatike te engleskog i njemačkog jezika.

- Ove tri skupine, ali i svi oni umirovljenici koji čekaju, jer su već popunjene i skupine za nove tečajeve, svjedoče o tome da postoji stvarno veliko zanimanje naših umirovljenika za učenjem i stjecanjem znanja. To samo potvrđuje da se ljudi nisu zapustili i da smatraju kako i u starijoj dobi mogu učiti. Temeljni dokument Europske unije jest upravo prema društvu koje uči, promiče cjeloživotno obrazovanje, a Grad Varaždin doista podržava aktivno učenje starijih osoba. Drago mi je da smo s time krenuli prvi u Hrvatskoj, a sad imamo i puno više programa, početnih i naprednih. Sve to skupa govori u prilog tome da je Varaždin stvarno grad obrazovanja - rekao je Čehok.

Podjeli diploma umirovljenicima prisustvovala je i Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

- Kao što je gradonačelnik rekao, Grad će i dalje financijski podupirati ovakve programe javnih potreba. Mi u svakom slučaju planiramo nastavak programa s našim umirovljenicima, i to početnih i naprednih tečajeva informatike i stranih jezika, s time da ćemo sljedeće godine upotpuniti ponudu stranih jezika s francuskim, talijanskim i ruskim jezikom, ali to sve ovisi i o interesu. Grupe za postojeće tečajeve su već i više nego popunjene, vidi se da postoji želja i interes, a naši umirovljenici se na našem Učilištu jako dobro druže i umrežavaju pa možemo reći da su to zaista programi unapređenja kvalitete života - naglasila je Velimirović Vukalović.

Dodala je da se razmatra i mogućnost uvođenja tečaja književnosti.

- Vidjet ćemo kakav će biti interes umirovljenika za takav tečaj. Jedna mlada profesorica hrvatskog jezika i književnosti sama nam se ponudila za taj program, a cilj je dodatno oplemeniti program za umirovljenike i omogućiti im kreativno izražavanje kroz pisanje priča. To je ujedno i program međugeneracijske solidarnosti i umrežavanja, za umirovljenike i njihove unuke, kako bi mladi slušali iskustva starijih, razmjenjivali ideje i mišljenja. Plan je zatim te priče kompilirati u zbirku, a iz takvih se kreativnih projekata može izroditi još štošta zanimljivoga - dodala je ravnateljica POU Varaždin.

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_02.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_03.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_04.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_05.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_06.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_01.JPG