FOTO Varaždinski punk rock band "Crna kronika" u listopadu promovirao novi album u Zagrebu i Splitu Foto: Igor Auferber-Zagreb i Radio Kampus-Split

FOTO Varaždinski punk rock band "Crna kronika" u listopadu promovirao novi album u Zagrebu i Splitu

VV | 27.10.2020. u 19:48h | Objavljeno u Društvo

Nakon pauze od ožujka do rujna, bez nastupa uživo, varaždinski punk rock band “Crna kronika” je u listopadu ove godine ipak dobio priliku da promovira svoj novi album “Drž’te glavu iznad vode” i odsvira dva koncerta u Zagrebu, Splitu i Beogradu. Nažalost, ovaj zadnje najavljivani nastup, zbog epidemioloških mjera i naglog porasta zaraženih koronavirusom u Srbiji, morali su otkazati.

Ipak, bez obzira na mjere koje su propisane, održana su dva sjajna koncerta u Zagrebu i Splitu. Prva svirka održana je 2. listopada u popularnom zagrebačkom rock klubu “Hard place", uz zanimljiv osvrt u medijima.

- "Crna kronika" je prva osvojila stage i promovirala svoj prvijenac "Drž'te glavu iznad vode". Čvrsta svirka od prve do zadnje note digla je atmosferu, a angažirane pjesme kao što su "Politika" i "Irska" zainteresirale su publiku, dok više nego energična "Drži ritam" nekako najbolje predstavlja bend. Nakon svirke ostao je dojam "Hej, pa ovi dečki predobro sviraju da bi bili pankeri!" Odlična energija prštala je sa svih strana izvrsne gitare, stav i čvrstoća ritam sekcije pokazuje iskustvo i jednostavno osjećaj - volim što radim. Bol u vratnim mišićima od stalnog klimanja glavom pokazala je da su završili baš na vrijeme da se spriječe trajnije ozljede! - izvijestili su mediji.

Tjedan dana nakon Zagreba, Crna kronika se “preselila" u južne krajeve - Split. Uz sjajan doček i fenomenalnu atmosferu u rock klubu Circus (Monty Python), "Crna kronika" svirala je na Festivalu autorske glazbe ST-ART, te od strane stručnog žirija i publike proglašena pobjednikom večeri, te ušla u finale koje će se održati početkom prosinca u Splitu u slučaju da se epidemiološka situacija u međuvremenu pogorša.

Nastup u Beogradu prebačen je za drugu godinu.

Galerija slika