FOTO Varaždinske Toplice: DVD Vrtlinovec dobilo novo vatrogasno kombi vozilo Foto: Varaždinske Toplice

FOTO Varaždinske Toplice: DVD Vrtlinovec dobilo novo vatrogasno kombi vozilo

| 23.8.2020. u 17:40h | Objavljeno u Društvo

U subotu je u Vatrogasnom domu u Vrtlinovcu održana redovna izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrtlinovec, na kojoj je bilo riječi o dosadašnjim aktivnostima te planovima Društva za naredno razdoblje.

Vatrogastvo na topličkom području ima dugu tradiciju, a Grad Varaždinske Toplice brine o tome da vatrogasci budu što bolje opremljeni, kako bi uspješno mogli svladati sve zadaće vezane uz zaštitu građana i njihove imovine.

Upravo stoga, uoči Skupštine upriličena je svečana primopredaja novog vatrogasnog kombi vozila DVD-u Vrtlinovec, a ključeve vozila vrijednog oko 209.000 kuna zapovjedniku Zoranu Novaku uručila je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

- Kad smo 2017. godine preuzeli mandat nismo puno obećavali, samo smo mnogo radili. Dosad se već mnogo puta pokazalo, a posebice tijekom korona krize, da bi sve bilo teže da nismo imali naše vatrogasce. Uzalud bi Nacionalni stožer civilne zaštite donosio mjere, da ih nije imao tko provoditi, aktivno odrađivati na terenu. Svima koji su bili u tim danima i tjednima na terenu zahvaljujem i poručujem da njihov trud i rad nisu bili uzaludni - istaknula je gradonačelnica Ratković i dodala:

- Naš je cilj što uspješniji turizam, a u kontinentalni turizam treba uložiti daleko više snage i napora, zato nam je bilo u interesu da koronavirus ne dođe u Varaždinske Toplice, da ostanemo ”free zona”. U tome su nam pomogli naši vatrogasci, dali svoj veliki doprinos za zajednicu i profesionalno obavili sve zadatke.

DVD Vrtlinovec prije dvije je godine obilježilo svoju 70. godišnjicu, osnovano je daleke 1948. godine, a danas ima 44 člana, istaknuo je predsjednik DVD-a, Tomica Čukli.

- U selu koje ima nešto više od 300 stanovnika, to nije baš mali broj članova. Svi su u svakom trenutku spremni pomoći, no srećom neke veće intervencije, poput požara, imamo tek svakih pet godina. Naravno, bavimo se preventivnim aktivnostima i sudjelujemo na vatrogasnim natjecanjima, a novo će nam kombi vozilo najvećim dijelom služiti upravo za prijevoz djece na ta natjecanja. Bude li potrebe, bit će na usluzi i građanima, odnosno članovima naših udruga - rekao je Čukli.

Novo je vozilo donacija Grada Varaždinski Toplica. Grad je, naime, financirao nabavku vozila sa 140 tisuća kuna iz kapitalnih djelatnosti, dok je 60 tisuća kuna izdvojila gradska Vatrogasna zajednica koja se financira iz gradskog proračuna. Stoga je gradonačelnici Ratković, članovima Gradskog vijeća, ali i bivšem predsjedniku DVD-a Vrtlinovec zahvalio sadašnji predsjednik Tomica Čukli.

- Svima njima hvala, a najviše gradonačelnici koja je prepoznala važnost vatrogastva i opremljenosti vatrogasaca. Vozilo koje smo dosad koristili nabavljeno je još 2004. godine i već je bilo u vrlo lošem stanju, stoga nam je novo vozilo bilo prijeko potrebno. Nadam se da će nas dugo služiti, sigurno duže nego što je to bio slučaj sa starim vozilom - rekao je Čukli.

Uz gradonačelnicu Dragicu Ratković i članove DVD-a Vrtlinovec, izvještajnoj Skupštini nazočili su brojni gosti, među njima i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Varaždinskih Toplica Milan Čolja i predstavnici DVD-ova s područja grada, a svi su se nakon Skupštine okupili ispred vatrogasnog doma gdje je župnik Župe sv. Martina biskupa i dekan Varaždinskotopličkog dekanata Stjepan Mostečak blagoslovio novo vatrogasno kombi vozilo.