FOTO Varaždinske čipkarice organizirale izložbu rukotvorina

M.P./Varaždinske vijesti | 16.11.2016. u 20:17h | Objavljeno u Društvo

Učenici varaždinske 1. osnovne škole, ali i brojni drugi zainteresirani građani, u srijedu su u prostorijama 1. mjesnog odbora "Centar" Varaždin mogli vidjeti kako nastaju prava mala umjetnička djela. Ondje su, naime, članice Udruge majstorica lepoglavske čipke prve generacije Varaždin organizirale prezentaciju izrade i izložbu gotovih rukotvorina.

Učenici koji su se ondje zatekli sa zanimanjem su pratili kako se izrađuje čipka, ali i zlatovez i stolnjaci pokušajući od članica udruge doznati što više o tome. Udruga majstorica lepoglavske čipke prve generacije Varaždin inače je osnovana još 2003. godine, a od početka ove godine djeluju u prostorijama 1. MO. Sastaju se svake srijede od 17 do 19 sati.

- Ovdje se mogu vidjeti baš sve vrste ručnih radova, od onih jednostavnijih do onih težih. Kod nas nema čega nema. Radimo različite ručne radove i kako se kaže, sve što oči vide naše ruke naprave. Kroz udrugu je dosad zasigurno prošlo više od 200 članova pri čemu nas posebno veseli sve veći interes kod mlađih osoba na koje nastojimo prenijeti naše znanje. Tako u udruzi imamo zastupljene sve generacije, od 20 pa do 80 godina - doznajemo od predsjednice udruge Ruže Levačić.

Ovim putem poziva sve zainteresirane da im se pridruže u udruzi.

- Ukoliko nam se netko želi pridružiti, neka dođe bilo koju srijedu od 17 do 19 sati u prostorije 1. MO. Imamo simboličnu cijenu od 10 kuna mjesečno, a pozvani su svi, i žene i muškarci. Već smo imali nekoliko muških članova koji su izrađivali krasnu čipku - rekla je Levačić.

Galerija slika