FOTO: Uzicu Varaždinskog topa ove subote povukla ravnateljica II. gimnazije Varaždin Zdravka Grđan Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Uzicu Varaždinskog topa ove subote povukla ravnateljica II. gimnazije Varaždin Zdravka Grđan

Varaždinske vijesti | 4.7.2020. u 16:20h | Objavljeno u Društvo

U sklopu svečane smjene straže Varaždinske građanske garde, danas točno u podne uzicu Varaždinskog topa kod Starog grada povukla je ravnateljica II. gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.

- Zdravka Grđan, prof. pedagogije i prof. njemačkog jezika i književnosti, ravnateljica gimnazije i iznad svega - pedagog, u punom smislu te riječi. Osim što je na čelu vrlo uspješnog kolektiva, koji usput nosi prestižni naslov: Škola za život, Zdravka je i "spritus movens" za brojne projekte kojima je gimnazija nosioc ili partner u projektu. Projekti kao što su: Erasmus +, Schulen: Partner der Zukunft, Pearls i višegodišnji projekt koji zajedno provode sa Udrugom veterana 7. gardijske brigade "Puma" - "Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta". Druga gimnazija Varaždin nositelj je, a Zdravka voditeljica Centra izvrsnosti iz nacionalne povijesti, prvi i jedini u RH, ali i Europskoj uniji - obrazložili su svoj odabir današnjeg topnika popularni Purgari.

Podsjetili su i da učenici II. gimnazije Varaždin redovito postižu zapažene rezultate na učeničkim natjecanjima, kako iz nastavnih predmeta, tako i na sportskom planu.

purgari_pucanj_iz_topa_zdravka_grdjan_1.JPG

purgari_pucanj_iz_topa_zdravka_grdjan_2.JPG

purgari_pucanj_iz_topa_zdravka_grdjan_3.JPG

purgari_pucanj_iz_topa_zdravka_grdjan_4.JPG

purgari_pucanj_iz_topa_zdravka_grdjan_5.JPG

purgari_pucanj_iz_topa_zdravka_grdjan_6.JPG