FOTO: Uz torte i balone, žene i mladi HDZ-a Varaždincima uljepšali Dan zaljubljenih Foto: HDZ Varaždinske županije

FOTO: Uz torte i balone, žene i mladi HDZ-a Varaždincima uljepšali Dan zaljubljenih

| 15.2.2019. u 13:59h | Objavljeno u Društvo

Lijepo je iznenađenje jučer dočekalo građane na ulazu u Varaždinsku tržnicu. Naime, članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski” kojima su se pridružili mladi članovi stranke, odlučili su na poseban način obilježiti Valentinovo – Dan zaljubljenih.

- Ovo je doista lijep blagdan kojeg naša Zajednica žena i mladi članovi naše stranke zajedno obilježavaju već niz godina. Nekad građanima dijelimo srčeka, ponekad cvijeće, a ovoga smo se puta odlučili omogućiti im da uživaju u torti, budući da uz Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih, dobro „paše” nešto slatko – rekla je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski" Varaždinske županije.

Riječ je o torti koja je već postala zaštitni znak Zajednice žena.

- Nudimo ju kad obilježavamo Dane Katarine Zrinski, ali i u drugim prilikama, tako da građani mogu okusiti, odnosno doznati u kakvoj se slastici nekad uživalo na dvoru Katarine Zrinski. Naime, recept za tortu je originalan, star više od 400 godina. Jučer su u ovoj slastici mogli uživati Ivančani za koje smo organizirali predvalentinovsko druženje, a danas smo ovdje s našim Varaždinkama i Varaždincima kojima uz balone i tortu, darujemo i recepte za ovu ukusnu, nesvakidašnju slasticu - izjavila je Budinski.

Uz članice županijske i gradske organizacije Zajednice žena te mlade stranačke članove, s posjetiteljima tržnice družio se i predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarine Zrinski Grada Varaždina Otilija Cvetko, a osim njih, balone i tortu građanima je dijelio predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, Tin Jurak.

- Jako nam je drago što nas je Zajednica žena pozvala da im se pridružimo, da im budemo potpora i u ovoj akciji, što nama puno znači. Poruka koju želimo poslati jest da na ovaj dan mislimo na one koji su u romantičnim vezama, dakle na zaljubljene, ali želimo pokazati da mislimo i na naše obitelji, majke, očeve, bake i djedove. I za njih želimo učiniti nešto lijepo, kako bi im uljepšali ovaj dan – naglasio je Jurak.

Predsjednica MHDZ-a Ivanec, Monika Petrinjak, naglasila je da je ponosna jer je i Ivanec uključen u obilježavanje Valentinova.

- Izuzetno mi je drago da je i mladež HDZ-a Grada Ivanca sudjelovala i bila potpora Zajednici žena Katarina Zrinski te mogla razveseliti naše sugrađanke i sugrađane povodom Dana zaljubljenih. No, osim dijeljenja torte, ruža, balona i pića najvažnije je podijeliti ljubav kako dečkima/curama u romantičnim vezama, tako i našim najmilijima - zaključila je Petrinjak.

Galerija slika