FOTO: Uređuje se šetalište kod Starog grada; obnavljaju se staze i kameni zidovi Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Uređuje se šetalište kod Starog grada; obnavljaju se staze i kameni zidovi

Varaždinske vijesti | 23.7.2019. u 14:04h | Objavljeno u Društvo

U sklopu europskog projekta HICAPS, u tijeku je revitalicija dijela šetališta J. J. Strossmayera kod Starog grada.

Hortikulturno uređenje Staroga grada provodi se u sklopu projekta financiranog iz europskog fonda Interreg Central Europe, a osim Hrvatske, u projektu sudjeluju Slovenija, Italija i Poljska.

Podsjetimo, radovi su počeli u prvoj polovici lipnja, a tom je prigodom gradonačelnik Ivan Čehok napomenuo da je riječ o EU projektu koji je posvećen parkovnim površinama u europskim utvrdama poput varaždinske.

- Dugo je vremena prostor oko Staroga grada bio zapušten. Tijekom Adventa morali smo na jednom dijelu napraviti nivelaciju i sad se to nastavlja. To govorim jer je bilo dosta pritužbi građana, a sad vidite da i Europa financira takve radove. To se mora napraviti jer su te površine danas zapuštene. Stari grad nije prije izgledao tako, on je imao prekrasan srednjovjekovno - renesansni vrt koji ćemo sada početi obnavljati i stvarati. Pristupne površine prema bedemima i parku, koje nisu dostupne za invalide, sada će se urediti kako bi im bile pristupačne, a uredit će se i danas porušeni i obrasli kameni zidovi - najavio je tada Čehok na kolegiju gradonačelnika.

stari_grad_hicaps_1.JPG

stari_grad_hicaps_2.JPG

stari_grad_hicaps_3.JPG

stari_grad_hicaps_4.JPG

stari_grad_hicaps_5.JPG

stari_grad_hicaps_6.JPG