FOTO: U Areni Varaždin otvoren 24. sajam Priroda, lov, ribolov i turizam

Varaždinske vijesti | 11.10.2019. u 16:49h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj Areni danas je započeo najdraži vikend svih zaljubljenika u lov i prirodu - 24. Sajam Priroda, lov, ribolov i turizam.

Okupljenima se u ime organizatora obratila direktorica Sajma, Maja Šimenc, iz tvrtke DMK Vall 042.

- Drago nam je da je ove godine Grad Varaždin značajnije financijski podržao sajam pa smo i mi bili u mogućnosti našim izlagačima ponuditi povoljnije uvjete izlaganja - rekla je Šimenc i spomenula kako ove godine na sajmu izlaže stotinjak izlagača iz Hrvatske, ali i svijeta, te spomenula i novitet u suorganizaciji sajma.

sajam_lova_varazdin_2019_10.jpg

- Prvi puta se uz naš sajam održava i Sajam sigurnosti i prevencije u organizaciji Policijske uprave varaždinske, a to je suradnja za koju se nadamo da će se nastaviti u narednim godinama - naglasila je.

Uz podršku Varaždinske županije, u sklopu Sajma održava se i Varaždinski plac na kojem svoje proizvode izlažu OPG-ovi varaždinskog kraja. Varaždinski župan Radimir Čačić osvrnuo se na organizaciju i značaj sajma kroz godine.

- Ovo je najveći, najuspješniji i najbolje organiziran sajam ovakvog tipa u Hrvatskoj, a od velikog je značaja za cijelu zajednicu. Varaždinska županija sa zadovoljstvom je prihvatila poziv i potaknula domaće OPG-ove na sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju sajma - rekao je Čačić.

sajam_lova_varazdin_2019_07.jpg

Sajam je službeno otvoren uz nastup Varaždinskih rogista, nakon kojih se okupljenima obratio i gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok.

- Drago nam je da u našem gradu imamo jednu ovakvu dugotrajnu i važnu manifestaciju. Nastavit ćemo podržavati Sajam i narednih godina. Dokazano je da nacije koje više ulažu i potiču boravak u prirodi i s prirodom imaju manje devijacije u ponašanju i žive u boljem skladu. Ove godine imamo i izlagače koji su pristigli i s dugih kontinenata pa se nadamo da će se sajam širiti i u tom pogledu - rekao je Čehok.

Suorganizatori ovogodišnjeg sajma su i Hrvatski lovački savez te Hrvatski športsko-ribolovni savez čiji su predsjednici posjetiteljima sajma zaželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak na Sajmu. Podršku sajmu pružila je i Turistička zajednica Varaždinske županije.

sajam_lova_varazdin_2019_12.jpg

Već tradicionalno, nakon svečanosti otvorenja, posjetiteljima je podijeljen lovački gulaš. Posebna atrakcija ovogodišnjeg sajma su izlošci Lovačkog muzeja HLS-a i privatne zbirke lovca i preparatora Matije Alberta na temu Afrike, pa tako posjetitelji mogu razgledati tridesetak različitih životinja s ovog nama egzotičnog kontinenta.

24. Sajam Priroda, lov, ribolov i turizam otvoren je danas do 19 sati, u subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju, na zadnji dan održavanja, radno vrijeme je od 9 do 17 sati. Cijena ulaznica iznosi 25 kuna, dok će za učenike, studente i umirovljenike one biti po 15 kuna, za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a cijena obiteljske ulaznice bit će 60 kuna.