FOTO: Tradicionalni mimohod pjesmom razveselio posjetitelje Zeljarijade Foto: Ivana Dreven

FOTO: Tradicionalni mimohod pjesmom razveselio posjetitelje Zeljarijade

| 22.9.2019. u 13:30h | Objavljeno u Društvo

Nedjelja je na 22. Zeljarijadi, koja se u Vidovcu održava od 20. do 22. rujna, započela Sajmom starih zanata i gospodarskim sajmom "Vidovečka špajza", a nastavljena je tradicionalnim mimohodom kulturno-umjetničkih društava i konjskih zaprega od škole u Nedeljancu do crkve sv. Vida u Vidovcu.

Ove su godine, uz domaćina i organizatora Zeljarijade - KUD Vidovec, sudjelovali i Folklorna skupina "Bolnišnica" Ptuj, Folklorna skupina Pantlika i Glazba Bojtar, KUD "Delovi" Novigrad Podravski, KUD "Stative" Karlovac, KUU "Maslina" Turanj, KUD "Rudar" Glogovac, FA "Zdenac" Garešnica, KUD "Sveti Mihovil" Nikšić, FA "Dr. A. Starčević" Gospić, Kuburaška udruga Maruševec, Oltimer klub Međimurje, Limena glazba Pirovac te konjske zaprege i konjanici.

Veselu i raspjevanu povorku putem su ispred svojih kuća pozdravljali mještani, a folkloraši i ostali sudionici dodatno su se kratkim nastupima predstavili posjetiteljima okupljenima ispred župne crkve u Vidovcu.

Kulturno-umjetnička društva danas će se predstaviti i na Međunarodnoj smotri folklora koja počinje u 15 sati, u velikom šatoru iza općinske zgrade, uz pucanje iz kubura, dok u 18 sati slijedi svečano zatvaranje Zeljarijade. nakon toga, u 19 sati održat će se i "Zeljarska noć" uz sastav Zagorski bećari.