FOTO Povodom Dana žena darivali vozačice cvijećem, reflektirajućim prslucima i privjescima Foto: Krešimir Đurić

FOTO Povodom Dana žena darivali vozačice cvijećem, reflektirajućim prslucima i privjescima

J.Š./ Varaždinske vijesti | 8.3.2021. u 14:03h | Objavljeno u Društvo

Policijska uprava varaždinska je u suradnji sa Gradom Varaždinom i ove godine, već tradicionalno, na prigodni način obilježila Međunarodni dan žena.

Tako su danas od 10.30 do 11 sati, na Trgu bana Jelačića u Varaždinu, voditelj Službe policije Policijske uprave varaždinske Robert Maltar i voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Danijel Posavec, zajedno s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom i njegovim zamjenikom Zlatanom Avarom, darivali vozačice cvijećem, reflektirajućim prslucima i privjescima.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok pohvalio je žene vozačice.

- Evo jedna dobra ideja da se danas na Međunarodni dan žena prisjetimo svih žena i potrebe da se promiču prava žena, ali jednako tako da u prometu zajedno s policijom malo prekontroliramo stanje. Vidite da sve žene imaju dokumente, da su uzorne vozačice, da imaju sve što je potrebno od opreme. To samo pokazuje da su žene savjesniji vozači od muškaraca - istaknuo je gradonačelnik i zaključio „Svim ženama želim sretan Dan žena, a svim vozačima i vozačicama sretno u prometu“.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Danijel Posavec tom je prilikom istaknuo da su žene opreznije u prometu od muškaraca.

- Manje krše propise u brzini kretanja, više od muških vozača koriste sigurnosni pojas i manje koriste mobitel za vrijeme vožnje. Za istaknuti je kako u posljednje dvije godine na području Policijske uprave varaždinske žene nisu izazvale niti jednu prometnu nesreću s poginulom osobom. Možemo napomenuti da više poštuju prometne propise od muškaraca, a poglavito one zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće - istaknuo je Posavec.

Galerija slika