FOTO Otvoren Tjedan primijenjenih umjetnosti, očekuju vas brojne radionice

Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 19:44h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici u Varaždinu danas je svečano otvoren Tjedan primijenjenih umjetnosti koji će trajati sve do nedjelje, 18. lipnja.
Tjedan primijenjenih umjetnosti u Varaždinu po prvi puta organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, uz potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin i Turističke zajednice grada Varaždina.

- Građani se imaju prilike uključiti u projekt, naučiti sve o keramici, staklu, obradi metala...Neke će se radionice održavati u ateljeima, neke u Kuli stražarnici, a neke ovdje u Varaždinskoj kući - rekla je Lila Herceg, dok je Danijela Pičuljan napomenula da se ovakva manifestacija održava u Zagrebu i na Cresu, a iduće godine i u Rijeci.

Inače, manifestacija je pokrenuta po uzoru na slične manifestacije u svijetu, sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi široj javnosti. Primijenjena umjetnost obuhvaća spoj dizajna i umjetničkih obrta, a rezultat je uvijek individualan, ovisan o osobnosti umjetnika koji ga stvara.

Tako će u Varaždinu, u sklopu Tjedna primijenjene umjetnosti, sedmero autora, članova ULUPUH-a i HDLU-a Varaždin otvoriti svoje ateljee i radne prostore te predstaviti svoj rad posjetiteljima koji će imati prilike i sudjelovati na radionicama. To su Suzane Bernat (ilustracija), Snježana Pokos Vujec i Danijela Pičuljan (keramika), Lila Herceg (staklo), Živko Toplak (obrada metala ) te Mateja Rusak i Ivana Stepan (izrada ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga).

20170612 192503 1497288910812 resized

20170612 192527 1497288908938 resized