Hostel Vortex Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Otvoren prvi varaždinski hostel Vortex u samom centru grada

| 13.12.2018. u 10:05h | Objavljeno u Društvo

Jučer se u Bakačevoj ulici 2b preko puta Gradske tržnice Varaždin održalo otvorenje prvog varaždinskog hostela Vortex. Varaždin već godinama ima problema sa smještajnim kapacitetima posebice za vrijeme velikih manifestacija poput Špancirfesta. Prvi hostel u Varaždinu otvorili su zajedničkim snagama Dražen Žganec i Mirjana Horvat.

- Već godinama slušamo priče da u gradu Varaždinu fali 800 pa 1200 pa 1000 ležaja, a taj naš grad je ipak turistička destinacija i grad po mjeri čovjeka i definitivno i ovih 50 novih ležajeva je tek mala kap u moru onoga što mi moramo napraviti. Tri pol godine je trajao rad na ovom projektu za njegovo otvorenje, međutim sad smo gotovi i želim se zahvaliti svima koji su nam u tome pomogli - rekao je Žganec.

Hostel se nalazi u samom centru grada što je idealna i atraktivna lokacija za sve turiste, a posebnost lokacije je također da je dio varaždinske povijesne baštine s obzirom da je izgrađena na bedemima Starog grada. Sam hostel ima kapacitet od 50 ležajeva te zasebni apartman četiri dodatna ležaja. Korisnicima su također na raspolaganju dvije kupaone, čajna kuhinja te zajednički prostor za druženje uz aparat za tople napitke, televizijom te besplatnim internetom.

- Ja gledam na sve u životu u pozitivnom smislu i da ne vjerujem u ovaj projekt ne bi zakoračila u to. Ima potrebe za ovakvim smještajem posebice kod mlađe generacije, ali ja čak ne bi podcijenila stariju generaciju jer ima jako puno njih koji se bave cyclingom te imamo u budućnosti namjeru nabaviti nove sadržaje i za mlade i za stare čime bi dodatno obogatili ponudu hostela, a smatram da će biti potrebe smještaja tijekom čitave godine - rekla je Mirjana Horvat o hostelu u kojeg je zajedno sa svojim partnerom Draženom Žgancom uložila milijun i pola kuna.

- Ovo je posebna prilika s obzirom da je ovo prvi pravi varaždinski hostel jer do sada smo kao privremenu mjeru koristili varaždinski studentski dom tijekom ljeta kao hostel. Varaždin je grad koji možda više od svih može pružiti mladima sadržaj, a njih ne zanima hotelski smještaj, nego negdje gdje će samo prespavati u gradu u blizini centra grada i mislim da je to pun pogodak - rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina na otvorenju, a na otvorenju su još prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Sandra Malenica te Zlatan Avar, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i glavni tajnik ŽNS-a Varaždin Ivan Novak.