FOTO Obilježeno okruglih 25 godina VZO Martijanec koja trenutno broji čak 645 članova

Varaždinske vijesti | 17.4.2018. u 18:52h | Objavljeno u Društvo

U Martijancu je u subotu, 14. travnja, održana svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Općine Martijanec povodom 25 godina rada vatrogasne zajednice. 

Točno 14. travnja 1993. godine osnovana je Vatrogasna zajednica Općine Martijanec, a samoj svečanoj sjednici nazočili su dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica Milan Čolja te predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki Zdravko Jagec i zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki Dragutin Cecelja.

Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Saša Lenček koji je podnio izvještaj o radu za 2017. godinu kao i osvrt na proteklih 25 godina rada vatrogastva u općini. Nabrojao je najznačajnije događaje koji su obilježili rad i postojanje VZO Martijanec te napomenuo da danas sva društva na području općine posjeduju vatrogasna vozila i svu potrebnu opremu.

- Usto, ponosni smo na 645 člana vatrogasne zajednice, od čega je 109 operativnih vatrogasaca, i posebno smo ponosni na šest desetina djece od 6 do 12 godina i jednu desetinu vatrogasne mladeži koje sudjeluju po vatrogasnim takmičenjima - naveo je Lenček.

Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja i zahvale i to osnivačima VZO Martijanec - prvom predsjedniku Zvonimiru Sučiću i prvom zapovjedniku Ivanu Puklavcu.

Galerija slika