FOTO Navalno vozilo JVP Varaždin pripalo DVD-u Varaždin, a njihovo - vatrogascima Jalkovca Foto: Krešimir Đurić

FOTO Navalno vozilo JVP Varaždin pripalo DVD-u Varaždin, a njihovo - vatrogascima Jalkovca

VV | 12.5.2021. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

U dvorištu Vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu danas je obavljena primopreda vatrogasnih vozila u okviru Gradske vatrogasne zajednice Varaždin. 

JVP Varaždin svoje je navalno vozilo dalo na korištenje DVD-u Varaždin, a oni su svoje kombinirano vozilo dali DVD-u Jalkovec.

- Na taj način, ovim krugom, vozila dajemo na korištenje vatrogasnim društvima. Veseli me što na taj način uspijemo podmiriti sve potrebe i zadržati sva vozila koja su još u funkciji jer kad dođe do većih požara sva će ta vozila biti u funkciji i u dobrim su rukama - rekao je predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović.

Zamjenik glavnog zapovjednika JVP Varaždin Božidar Horvat rekao je kako se radi o doniranom vozilu iz MUP-a, koje su dobili 1999. godine.

- To je vozilo bilo potpuno neopremljeno. Tek 2005. godine uložili smo znanta sredstva kako bismo ga stavili u funkciji. Opremili smo ga elektroagregatom, rasvjetnim stupom i nosačem za ljestve, a nakon toga smo ga opremili i hidrauličnim alatom i motornim ventilatorom, te je tako vozilo postalo drugo navalno vozilo u JVP Varaždin. Sada ga predajemo DVD-u Varaždin. Želim da ga članovi DVD Varaždin što više koriste za vježbe, a što manje za intervencije - rekao je Božidar Horvat, zamjenik glavnog zapovjednika JVP Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako su u protekle četiri godine najviše i najčešće bili - upravo kod vatrogasaca.

- Nigdje nismo bili toliko koliko kod vatrogasaca i mislim da nam je to za pohvalu. Nažalost, prije nas nije se ulagalo u vatrogasce, dok smo mi u ovih četiri godine uložili sve što smo mogli, ne samo u vozila, nego i u opremu uz odličnu uvježbanost naših vatrogasaca. Građani mogu vidjeti da vozilo odlično izgleda, ali mi moramo imati nova vozila i moramo biti potpuno sigurni. Sama činjenica da JVP Varaždin vozilo daje DVD Varaždin, a oni DVD Jalkovec je pokazatelj da će vatrogasci sve ono što je Grad uložio, odnosno građani, višestruko vratiti. Nema boljeg i isplativijeg ulaganja nego u naše vatrogasce, bilo da je riječ o vozilima ili opremi i građani Varaždina mogu biti potpuno sigurni. Jamstvo za to su naši vatrogasci - rekao je Čehok, koji je dodao kako će se do kraja ove godine izgraditi garaža i novi dom u Jalkovcu.

Na vozilima su se zahvalili zapovjednici DVD-a Varaždin i DVD-a Jalkovec, a kako je bilo na primopredaji vatrogasnih vozila pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.

Galerija slika