FOTO: Na Franjevačkom trgu obilježen Dan narcisa za borbu protiv raka dojke Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Na Franjevačkom trgu obilježen Dan narcisa za borbu protiv raka dojke

| 25.3.2017. u 16:20h | Objavljeno u Društvo

Mammae klub Varaždin - Udruga žena oboljelih od raka dojke i ove je godine na 25. ožujka, na Franjevačkom trgu provela akciju Dan narcisa sa ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda. 

- Ovo je 17. puta da organiziramo Dan narcisa, svaki puta sa istim ciljem. Različiti su podciljevi, ali cilj je onaj krajnji, a to je smanjiti smrtnost karcinoma dojke. Prevencija je jedino ona koja može značajno doprinijeti smanjenju smrtnosti raka dojke - rekla je Marija Hraščanec, predsjednica udruge Mammae klub Varaždin.

Osim Varaždina, u Varaždinskoj županiji akcija je provedena i u Varaždinskim Toplicama te Lepoglavi, a ove godine jedan od ciljeva je da se prikupi što više sredstva za linearni akcelerator za intraoperativnu radioterapiju koja znatno efektivniji u borbi protiv raka dojke.

- Svaka donacija će biti u korist kupnje aparata za intraoperativno zračenje koji znatno smanjuje mogućnost metastaziranja raka i to na manje od jedan posto. Međutim da bi taj aparat imao svrhe kod nas mora biti stacioniran u najmanje pet klinika u kojima se godišnje izvodi najmanje tisuću operativnih zahvata - rekla je Hraščanec.

Fotografije s današnje akcije na Franjevačkom trgu možete pogledati u našoj fotogaleriji.