FOTO: Medo Jurica uči mališane o zdravlju Foto: GDCK Varaždin

FOTO: Medo Jurica uči mališane o zdravlju

I.D./Varaždinske vijesti | 23.2.2017. u 09:21h | Objavljeno u Društvo

Mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin - objekt Koprivnička, posjetili su 15. veljače Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a povod ovom veselom posjetu bila je prezentacija projekta "Savjeti mede Jurice" koji su pokrenule odgajateljice Božica Cenić i Tihana Blumschein na osnovu donacije edukativnih bojanki GDCK-a Varaždin uz Svjetski dan prve pomoći u rujnu.

Odgajateljice su putem projekta djecu upoznale sa zdravim navikama i osnovama pružanja prve pomoći. Izradile su plišanog medu Juricu pomoću kojeg su djeca na zanimljiv način učila o važnosti osobne higijene i prve pomoći u svakodnevnom životu te na taj način zaštitila svoje zdravlje.

Uz pomoć mede Jurice, mališani su članovima GDCK-a Varaždin ispričali što su sve naučili, a razgledali su i opremu koja se koristi za tečajeve Prve pomoći. Usto su i sami isprobali kako se provodi reanimacija na lutkama za učenje, što im je bilo posebno zanimljivo.

Članovi varaždinskog Crvenog križa zahvalili su "tetama" iz Dječjeg vrtića Varaždin i njihovoj voditeljici zdravstvene djelatnosti Branki Rodek na provedbi ovog zanimljivog i edukativnog projekta.

 

Galerija slika