FOTO Ludbreg: Centar svijeta ovog je vikenda i Centar cvijeća Foto: Grad Ludbreg

FOTO Ludbreg: Centar svijeta ovog je vikenda i Centar cvijeća

Varaždinske vijesti | 5.5.2018. u 13:20h | Objavljeno u Društvo

U Ludbregu se ovog vikenda održava 22. međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi. U sklopu jučerašnjeg otvorenja, održana je i proslava Dana centra svijeta.

Brojnim gradovima prijateljima pridružio se Nottingham, Velika Britanija i tako dobio pločicu na krugovima zemaljskim u samom centru svijeta.

- Za nas je početak svibnja posebna prigoda jer pored toga što smo centar svijeta, postajemo i centar cvijeća. Ovo je drugi najveći sajam cvijeća u Hrvatskoj, odmah poslije Zagreba i na to smo ponosni. Stotine proizvođača cvijeća svake godine prezentira plodove svoga rada na ludbreškom trgu a to naravno zanima velik broj posjetitelja - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ovogodišnji sajam otvorio je varaždinski župan Radimir Čačić.

- Jedna od rijetkih proizvodnji u kojima smo daleko najveći u Hrvatskoj je upravo proizvodnja cvijeća, 60 posto proizvodnje je upravo iz Varaždinske županije,a podregija Ludbreg je 80 posto od tih 60 posto – podsjetio je župan.

Uz velik broj izlagača i bogatu ponudu na štandovima pripremljen je i zabavni program. Tako je sinoć koncert održao Miroslav Škoro, a danas je na rasporedu koncert grupe Vigor. Cvjetna rapsodija traje do nedjelje navečer.

 

Galerija slika