FOTO Lado oduševio Varaždince: Kapucinski trg prepun, tražilo se mjesto više! Foto: Krešimir Đurić/Varaždinska županija

FOTO Lado oduševio Varaždince: Kapucinski trg prepun, tražilo se mjesto više!

IHR/Varaždinske vijesti | 14.9.2019. u 08:39h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu je jučer počela FolkoFonija, međunarodni festival tradicijske kulture koji se obilježava u sklopu Dana Varaždinske županije.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i izaslanica i savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnik Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok,savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenici gradonačelnika, županijski i gradski vijećnici, predstavnici Turističkih zajednica te mnogobrojni građani.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika, prisutnima se obratio i župan Čačić koji je naznačio kako je ovogodišnja FolkoFonija temelj za ozbiljan napredak prema samom vrhu tradicijskih festivala.

- Nikada se nemojmo samozavaravati, ma koliko to ugodno bilo. Mi još uvijek nismo u vrhu ali ovdje imamo jedan ozbiljan prostor za napredak na jednoj fantastičnoj podlozi. Imamo i želju i namjeru, i ova godina je upravo ta odskočna daska koju moramo iskoristiti – rekao je župan te svima zaželio da uživaju u ovoj lijepoj i veseloj večernjoj atmosferi.

Savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić poručila je kako najviše cijeni što su u samu manifestaciju uključeni i mladi.

Nakon prigodnih govora uslijedio je koncert  folklornog ansambla Lado. Nacionalni profesionalni folklorni ansambl oduševio je Varaždince, a dio atmosfere zabilježio je Krešimir Đurić.

Označeno u