FOTO Kao na filmu: Atraktivnim programom na Kapucinskom trgu policija proslavila svoj dan Foto: Krešimir Đurić

FOTO Kao na filmu: Atraktivnim programom na Kapucinskom trgu policija proslavila svoj dan

Varaždinske vijesti | 25.9.2019. u 18:56h | Objavljeno u Društvo

U sklopu obilježavanja Dana policije - blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije (29. rujna), Policijska uprava varaždinska danas je na Kapucinskom trgu izložila svu opremu i tehniku kojom se koriste policijski službenici u svakodnevnom radu.

dan_policije_kapucinski_trg_04.JPG

Varaždinci i Varaždinke, osobito oni mlađe dobi, sa zanimanjem su razgledali policijska vozila, opremu i tehniku, prezentacije rada policije po rodovima i vježbu policijskih službenika, a osobito atraktivna bila je pokazna vježba Interventne jedinice policije.

dan_policije_kapucinski_trg_20.JPG

Preventivnim programom Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, pod nazivom "Lily", u sklopu Tehničko-taktičkog zbora obilježen je i 22. rujna - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Suradnici u programu bili su: Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, tvrtka Jelen Professional iz Čakovca, Županijski tim za borbu i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Među ostalim, Interventna policija PU Varaždinske zajedno sa ženama izvela je vježbu pod nazivom "Reagiraj", kroz koju su bile prikazane tehnike samoobrane, odnosno spremnost da se šutnja prekine i reagira na nasilje.