FOTO Još jedan uspješan Festival nordijskog hodanja i pješačenja

Varaždinske vijesti | 7.10.2018. u 19:39h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Više do 250 sudionika odazvalo se ovogodišnjem, 3. po redu Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koji je nedavno organizirao Klub nordijskog hodanja Varaždin. 

Sudionici festivala su došli iz Opatije, Zagreba, Preloga, Čakovca, Nedelišća, Savske Vesi, Varaždina i Slovenije, a mogli su izabrati jednu od četiri rute nordijskog hodanja - na 1 km, 2,5 km, 5 km i 10 km. Voditelji ruta su ih sigurno proveli ulicama i periferijom grada Varaždina, a najdužu rutu je pratila patrola Prometne policije Policijske postaje Varaždin.

nordhodfest2018-36.jpg

Ruta na 2,5 km je bila turističko - informativna, na kojoj je turistička voditeljica govorila o kulturno-povijesnim znamenitostima Varaždina, dok su se na rutu od 1 km uključile i osobe s poteškoćama uz pratitelje iz udruge Uz tebe sam.

Inače, u sklopu festivala održano je i 2. hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju na kojem je sudjelovalo 25 natjecatelja, a prva mjesta su osvojili Robert Bobinec iz Zagreba u muškoj te Snježana Štepan iz Strmca Remetinačkog u ženskoj konkurenciji. Osvojili su zlatne medalje, pehare i štapove za nordijsko hodanje. 

nordhodfest2018-244.jpg

nordhodfest2018-169.jpg

Označeno u