FOTO Izložba vina "Zlatne kapi Tužna": vino je uz hranu čuvar okusa i mirisa varaždinskog kraja! Foto: Varaždinska županija

FOTO Izložba vina "Zlatne kapi Tužna": vino je uz hranu čuvar okusa i mirisa varaždinskog kraja!

VV | 14.6.2020. u 19:03h | Objavljeno u Društvo

Udruga vinogradara i voćara sv. Antun Tužno je u Etno kući Kitec u Domitrovcu po trinaesti puta zaredom organizirala izložbu vina pod nazivom "Zlatne kapi Tužna". Tom prigodom dodijeljena su priznanja vinogradarima za prošlogodišnju berbu, a svečanosti otvorenja izložbe prisustvovali su i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, donačelnik Općine Vidovec Dubravko Zavrtnik, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac te mnogi drugi.

Pohvalivši rad i aktivnosti Udruge koja okuplja 120 članova, župan Čačić je naglasio važnost proizvodnje kvalitetnog vina koje je uz domaću hranu svojevrsni čuvar okusa i mirisa varaždinskog kraja.

- Svakako nam je potrebna veća vidljivost, same izložbe iz godine u godinu pokazuju da imamo jako dobra vina, no još ne znaju svi za njih. Varaždinska županija kreće k većoj promociji i tu Vam stojimo na raspolaganju. Čestitke svima koji ste dali svoje vino na izložbu jer ste u proizvodnju uložili svoje vrijeme i trud, ali i znanje - rekao je župan.

Predsjednik Udruge vinogradara i voćara sv. Antun Tužno Ivica Pozder zahvalio se županu na dolasku.

- Hvala Županiji te Općini Vidovec na potpori, ova izložba je prilika da se malo podružimo i kušamo vina našeg kraja. Mi smo jedina udruga u Varaždinskoj županiji koja ima i svoj vlastiti vinograd. Imamo 260 loza koje obrađuju članovi udruge i na to smo ponosni. Aktivni smo, surađujemo s ostalim udrugama, educiramo se i to je ključ našeg pozitivnog rada – rekao je Ivica Pozder.

 

Označeno u