FOTO: Izložba vina Zlatna kapljica i ove godine oduševila mnogobrojne goste Foto: Općina Gornji Kneginec

FOTO: Izložba vina Zlatna kapljica i ove godine oduševila mnogobrojne goste

| 8.5.2017. u 16:31h | Objavljeno u Društvo

Udruga vinogradara i voćara "Varaždinbreg" općine Gornji Kneginec bila je domaćin 14. zajedničke izložbe vina "Zlatna kapljica", održane u subotu 6. svibnja u restoranu "Zlatne gorice" na Banjšćini.

Izložbu zajednički organizira sedam vinogradarskih udruga: VIV-BER iz Beretinca, "Grozdek" iz Svetog Ilije, "Sv. Martin" iz Varaždinskih Toplica, "Mejaši" iz Ljubešćice, "Jalžabet" iz Jalžabeta, "Pinta" iz Novog Marofa, te "Varaždinbreg" iz općine Gornji Kneginec, a mali i veliki proizvođači vina i ove su godine pokazali velik interes. Na ocjenjivanje su tako predana 343 uzorka vina, od čega su 64 uzorka nagrađena zlatom, 206 srebrom, a 52 uzorka brončanim odličjem, te su dodijeljena dva priznanja. Šampionom izložbe proglašen je OPG Vlahović iz Štefanca za sauvignon u kategoriji suhih mirnih vina, koji je osvojio 88 bodova.

Dragutin Cvek, predsjednik udruge "Varaždinbreg", izrazio je zadovoljstvo kvalitetom ocijenjenih uzoraka.

- Kvaliteta vina je na visokoj razini. Na ocjenjivanje su predana 343 uzorka, a uz puno zlatnih i srebrnih odličja, bilo je jako malo neocijenjenih vina, što govori o kvaliteti vina. Mislim da je izložba vina zaista uspjela - naglasio je Cvek.

Nakon svečanog otvorenja izložbe, kojem su uz gotovo 300-tinjak gostiju nazočili i načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec, održan je i tradicionalni Vinski bal, uz tombolu na kojoj su podijeljene 64 nagrade koje su sponzorirali donatori izložbe. Druženje je nastavljeno do kasnih noćnh sati uz tamburaški sastav "Vesela kapljica".

 

Galerija slika