FOTO I ove godine o zdravlju posjetitelja Špancirfesta brinu timovi "Hitne na biciklima" Foto: Krešimir Đurić

FOTO I ove godine o zdravlju posjetitelja Špancirfesta brinu timovi "Hitne na biciklima"

MGA/Varaždinske vijesti | 26.8.2019. u 12:43h | Objavljeno u Društvo

I ove godine o posjetiteljima Špancirfesta brinu brojni redari, ali i „Hitna na biciklima“. Riječ je o doprinosu Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije najvećem događanju u Gradu Varaždinu.

Djelatnici Zavoda i ove će godine na biciklima kružiti gradom i pružati pomoć svima kojima je ona potrebna, svaki dan od 18:30 do 20:30 sati. Na Starom gradu Hitna pomoć će dežurati od ponedjeljka do četvrtka i nedjeljom od 21 sata do 1 sata iza ponoći, a petkom i subotom od 21 sata do 2 sata iza ponoći.

Na ulicama grada ovih dana dežuraju i volonteri Crvenog križa Varaždinske županije, koji su također u svakom trenutku spremni pružiti potrebnu pomoć.

S obzirom na sparine i gužve, u Turističkoj zajednici Grada Varaždina napominju da je gostima u središtu grada uvijek na raspolaganju pitka voda i to na tri lokacije u gradu. Tijekom prošle godine Varkom je u suradnji s gradskim službama započeo projekt izgradnje javnih slavina tako da se špancireri u središtu grada mogu osvježiti pitkom vodom na tri gradska trga: Franjevačkom, Kapucinskom i Trgu Miljenka Stančića.

- Posjetitelje Špancirfesta savjetujemo da se naoružaju strpljenjem zbog gužve u prometu i gužvi u gradu s obzirom na velik broj posjetitelja i šetača. Sigurnost posjetitelja nam je na prvom mjestu te će uz policiju, za posjetitelje brinuti i velik broj zaštitara i redara. Posjetiteljima preporučamo podzemnu garažu na Kapucinskom trgu, trgu bana Josipa Jelačića, te besplatna parkirališta u ulici Ognjena Price i kod Varteksa - poručuju iz varaždinskog TZ-a.

Oni koji dolaze biciklima mogu se poslužiti i novootvorenom Cikloturističkom točkom kod Varaždinskog groblja. Radno vrijeme je od 7 do 21 sat, a usluge se plaćaju u obližnjem caffe baru Aleja.

_ESC4739_resize.JPG

Označeno u