FOTO: Humanitarnim projektom "Help-portrait" razveselili 20-ak sugrađana Foto: Foto klub Varaždin

FOTO: Humanitarnim projektom "Help-portrait" razveselili 20-ak sugrađana

Varaždinske vijesti | 6.12.2016. u 14:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Foto klub Varaždin sedmu se godinu zaredom pridružio se velikom svjetskom fotografskom humanitarnom projektu "Help-portrait".

U suradnji s Gradom Varaždinom, akcija je 3. prosinca održana u novouređenoj Gradskoj vijećnici i u bajkovitoj božićnoj šumi ispred nje, gdje su gosti Foto kluba Varaždin bili korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i članovi udruge „Stakleno zvono“ iz Varaždina koja okuplja osobe oboljele od autizma.

- Više od 20 "modela" uživalo je u ljepotama bisera našeg Grada, a naši su fotografi njihovu sreću i osmjeh na licu zabilježili svojim fotoaparatima. Posebno smo na pomoći zahvalni ekipi iz Srednje strukovne škole iz Varaždina čije su spretne ruke uljepšale i dodatno usrećile naše modele svojim vizažističkim i frizerskim umijećem - ističu iz Foto kluba Varaždin.

Odmah po završenom snimanju predstavnici Foto kluba Varaždin svojim su gostima s posebnom radošću poklonili fotografije portreta nastalih tijekom akcije, a kako bi naglasili humanitarnu i dobrotvornu crtu projekta „Help-Portrait“, svojim su modelima predstojeće blagdane uljepšali s prigodnim slatkim poklom paketima.

- Ovom smo akcijom ujedno željeli našim sugrađanima uljepšati predstojeći blagan sv. Nikole, Dan Grada Varaždina. Vesela lica naših gostiju i njihove riječi zahvale dokaz su da smo u tome i uspjeli - zadovoljni su akcijom članovi kluba.

Inače, svjetski projekt pod nazivom „Help-Portrait“ osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart i fotografkinja Kely Chowning. Cilj „Help-Portraita“ je da fotografi svojim umijećem i voljom manje sretnima ljudima u svijetu pruže priliku da se na dan „Help-portraita“ osjećaju lijepima i važnima. Ideja se proširila cijelim svijetom pa se akciji tako priključila i Hrvatska.