FOTO Holywin u Varaždinu: Molitvom i glazbom protiv Halloweena Foto: Krešimir Đurić

FOTO Holywin u Varaždinu: Molitvom i glazbom protiv Halloweena

Varaždinske vijesti | 1.11.2018. u 09:08h | Objavljeno u Društvo

Sinoć je u franjevačkoj crkvi u Varaždinu, preko puta Županijske palače u kojoj se odvijao Halloween party, održan Holywin. Riječ je o molitveno-slavljeničkom bdijenju u noći uoči svetkovine Svih svetih, koje je petu godinu zaredom organizirao Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, kao odgovor na proslave Halloweena.

Nakon mise u sklopu koje je pjevao ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15 župa Varaždinske biskupije, bdijenje je nastavljeno procesijom uz svijeće prema katedrali u kojoj je održan prigodni glazbeno-informativni program. Iz Ureda za pastoral mladih napominju da je cilj Holywina obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina.

- Umjesto što se poganski običaji sa zapada, poput Halloweena odnosno Noći vještica, infiltriraju u naše društvo, Holywinom se želi mlade uoči blagdana Svih svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno-zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti - poručili su iz Ureda.