FOTO: DVD Salinovec na skupštini izabrao novo vodstvo Foto: DVD Salinovec

FOTO: DVD Salinovec na skupštini izabrao novo vodstvo

Varaždinske vijesti | 28.2.2017. u 17:36h | Objavljeno u Društvo

DVD Salinovec održao je 18. veljače 64. izborno-izvještajnu skupštinu, kojoj su uz mnoštvo članova prisustvovali i mnogobrojni prijatelji društva. Izvješće o radu podnio je zapovjednik DVD-a Salinovec Matija Brežni, koji je istaknuo da su članovi društva angažirani na različitim područjima djelovanja te da su jedan od vrlo važnih sigurnosnih čimbenika.

Izuzetno je važan i rad s djecom te mladeži, čije su vatrogasne ekipe ostvarile odlične rezultate na natjecanjima, a pripadnici mladeži primili su znamenje vatrogasne mladeži. Značajni rezultati ostvareni su osposobljavanjem članova DVD-a Salinovec za vatrogasna zvanja te za specijalnosti u vatrogastvu. U proteklom razdoblju kupljen je i vatrogasni kombi za prijevoz članova društva.

Na skupštini je za predsjednika društva izabran Matija Štebih, dok će funkciju zamjenika predsjednika obnašati Marko Anđel. Zapovjednik društva ostaje Matija Brežni, zamjenik zapovjednika Matija Anđel, a poslove tajnika obnašat će Andrej Lončar, dok će blagajničke poslove obavljati Branka Hudoletnjak.

Najvrjednijim članovima društva uručene su vatrogasne spomenice za 10, 20 i 30 godina aktivnog sudjelovanja, a Stjepan Čićek Lepoglavec spomenicu je primio za 40 godina aktivnog rada u vatrogasnom društvu. Priznanja i zahvalnice uručene su i prijateljima društva te donatorima, a svi članovi dosadašnjeg vodstva posebno su zahvalili dosadašnjem predsjedniku društva Mirku Ribiću na predanom radu i ostvarenim rezultatima.

Skupštini se obratio Stjepan Hudoletnjak, predsjednik Mjesnog odbora Salinovec, pohvalivši rad društva i zaželjevši uspjeh na natječaju Europske unije s projektom rekonstrukcije i opremanja DVD-a Salinovec. Istaknuo je da postoji i alternativno rješenje za koje je pokrenuta inicijativa, a to je da postojeći prostor stare škole ide u adaptaciju i djelomično rušenje, ukoliko će biti potrebno, kako bi se unutar dvije do tri godine stvorili uvjeti za društveno kulturni i športski život u Salinovcu.

- Mjesni odbor Salinovec je među najaktivnijim mjesnim odborima na području našeg grada pa i šire, zahvaljujući institucijama civilnog društva koje u njoj djeluju, a to su KUD Salinovec, Društvo za šport i rekreaciju, DVD Salinovec i vinogradari - istaknuo je.

Okupljenima se obratio i Zvonko Videc, tajnik Županijske vatrogasne zajednice i predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Grada Ivanca, pohvalivši zalaganje i trud vatrogasaca.

- Čestitam starom vodstvu, najviše bivšem predsjedniku Mirku Ribiću koji se stvarno među vama najviše trudio uz ove mlade vatrogasce. Aktivni ste, budite i dalje takvi i funkcioniranje DVD-a neće biti upitno - naglasio je Videc.

Mario Rogina, zapovjednik ivanečke Gradske vatrogasne zajednice, s ponosom se osvrnuo na operativu DVD-a Salinovec.

- DVD Salinovec ima jedan odlično zaokružen tok vatrogasnih operativaca: od djece, mladeži do seniora. Na tečaju za vatrogasce sada obično imamo 20 cura i 10 mladića. Svake godine upućujete barem 2 do 3 nova vatrogasca dobi od 18 godina, koji nakon polaganja tečaja za vatrogasca odrade liječnički pregled i mogu biti operativci kojih zahvaljujući tome u svakom trenutku ima dovoljno - naglasio je Rogina i dodao da na vatrogasce iz Salinovca uvije može računati, budući da sada imaju tri vozila, od kojih dva imaju monitor.

DVD-u Salinovec čestitali su i predstavnici DVD-a Oštarije, DVD-a Bedenec, DVD-a Gačice, DVD-a Margečan, DVD-a Radovan, DVD-a Strmec Podravski i DVD-a Maruševec.