FOTO Druženje županijske podružnice Udruge Hrvata BiH: "Najvažnije je zajedništvo" Foto: Ilustracija

FOTO Druženje županijske podružnice Udruge Hrvata BiH: "Najvažnije je zajedništvo"

VV | 6.1.2020. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

Županijska podružnica Udruge Hrvata BiH "Prsten“ u subotu, 4. siječnja održala je već deseto blagdansko druženje članova i prijatelja.

- Prije nekoliko godina, nekolicina ljudi, riješivši svoje egzistencijalno pitanje, odlučila je želju za druženjem i očuvanjem običaja i tradicije kraja iz kojeg dolaze osnovati udrugu pod nazivom "Prsten“. To im je i uspjelo i zahvaljujem na tome - rekao je predsjednik podružnice Ivica Andrić i podsjetio kako u Varaždinskoj županiji djeluju već 11 godina. “.

Andrić se zahvalio i počasnom predsjedniku podružnice Stjepanu Stjepiću, koji je otvorio podružnicu u Varaždinskoj županiji, te njegovom nasljedniku Mariju Paureviću.

- Mi smo došli iz naših krajeva, naselili smo se diljem Hrvatske i treba reći hvala tim ljudima, koji su tada u teškim situacijama otvorili svoja vrata, otvorili svoja srca i pomogli nam. I danas su ovdje naši prijatelji, a kraj iz kojeg dolazimo čuvamo u srcu - naglasio je Andrić.
Udruga "Prsten“ u cijeloj Hrvatskoj danas broji preko 3.500 fizičkih članova i preko dvije stotine pravnih. Na blagdanskom druženju u Varaždinu bio je i predsjednik "Prstena“ Pavo Zubak.

- Drago mi je da sam ponovo u Varaždinu. Kad kažem da mi je drago da smo zajedno, od ove godine pričat ćemo o tome više zato što smatramo da je to izuzetno važno. Moram pohvaliti podružnicu, rade na svim poljima i to je jedan od primjera kako bi podružnica trebala izgledati - rekao je Zubak pozdravljajući članove i prijatelje Udruge "Prsten“ te istaknuo da je zajedništvo ključ opstanka.

- Netko je od nas ovdje došao svojom voljom, netko je došao 90-ih godina, ali svi smo bili dobro dočekani. Hvala svim domaćima. Ima ovdje domaćih, im nas koji smo sada isto tako domaći, ima nas iz Đakova, Zagreba, Varaždina, Osijeka, sa svih strana i to je pravo zajedništvo - rekao je.

Na blagdanskom je druženju bio i Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec, koja podupire djelovanje "Prstena“ od njegovih početaka.
- Želim i dalje pružiti ruku suradnje Udruzi "Prsten“. I dalje su vrata Općine Gornji Kneginec otvorena, svi naši resursi su vam i dalje na raspolaganju, da možete i dalje uvježbavati svoje kulturno-umjetničko društvo. Posebno zahvaljujem mladima koji su preuzeli vođenje ove udruge - rekao je Kaniški.
U zabavnom dijelu programa blagdanskog druženja županijske Udruge Hrvata BiH nastupili su zabavno-tamburaška narodna grupa „Slavonski san“, Izvorna grupa „Otkriće“, Plesni studio „Takt“ i KUD „Prsten“.

Galerija slika