FOTO Čehok građanima na uporabu predao česmu, ali i novo vježbalište Foto: Krešimir Đurić

FOTO Čehok građanima na uporabu predao česmu, ali i novo vježbalište

Varaždinske vijesti | 29.10.2018. u 15:06h | Objavljeno u Društvo

U Hallerovoj aleji, u blizini varaždinskog groblja preko puta uprave zgrade Parkova pokraj Geotehničkog fakulteta, gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok danas je na upotrebu građanima i turistima predao novu česmu.

Nakon rješenja dileme da se u standardnom hrvatskom jeziku može koristiti riječ česma iako je turcizam, gradonačelnik je najavio skoro postavljanje još četiri mjesta gdje će građani i turisti stalno imati na raspolaganju svježu, pitku vodu. 

- Svugdje u svijetu uz kulturno-povijesne spomenike postoje ovakva mjesta na kojima se može do pitke vode. Raduje nas porast broja turista u našem gradu, pa će naše komunalno poduzeće Varkom za njih i naše građane uskoro urediti još četiri takva mjesta – najavio je gradonačelnik.

Nakon toga, sa zamjenikom Zlatanom Avarom i djelatnikom ZSUGV Denisom Mladenovićem obišao je igralište u Vukovarskoj ulici na Banfici. Ondje je, naime, postavljeno novo vježbalište, dok su na igralištu u POS naselju dodane ljuljačke za djecu s poteškoćama.

Čehok se uvjerio u kvalitetu izvedenih radova te, kao što je već i obećao, najavio da će se u godinu dana obnoviti sva dječja igrališta u gradu i još njima dodati nove sadržaje poput vježbališta, popularnog street workouta. Koliko dobro građani prihvaćaju taj projekt govori popunjenost nedavno otvorenog igrališta u Graberju te najava osnivanja kluba koji će okupiti građane željne vježbanja na takvim spravama. 

-esma-2_5bd709be0f838_700xr.jpg

DSC_8210.JPG

 

DSC_8164.JPG

DSC_8229.JPG

DSC_8227.JPG

DSC_8233.JPG

DSC_8222.JPG

DSC_8225.JPG

Označeno u