FOTO: Božićnom priredbom mali Topličanci završili prvo polugodište Foto: Igor Derdić

FOTO: Božićnom priredbom mali Topličanci završili prvo polugodište

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.12.2018. u 13:17h | Objavljeno u Društvo

Učenici topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice i PŠ Petkovec i ove su se godine marljivo pripremali kako bi svečanim programom svim gostima približili radost i ljepotu Božića.

Tako su sa svojim voditeljima uvježbali božićne recitacije, igrokaze, scenske igre, pjevali su i svirali, a ove im se godine pridružila i Dječja folklorna i Tamburaška sekcija Kulturno umjetničkog društva " Varaždinske Toplice" te Univerzalni plesni studio Feel.

Ovogodišnja božićna priredba započela je tradicijskom međimurskom pjesmom Cmreki v snegu spiju koju je izveo Dječji zbor uz instrumentalnu pratnju. Toplički Dječji tamburaški orkestar i zbor izveli su i pjesme Pahulice padaju i Zvončići te stvorili pravu božićnu atmosferu, a zapjevali su i svi prisutni. Njih je pripremila učiteljica glazbene kulture Stella Cimerman.

U božićnom tonu se i nastavilo, učenici Produženog boravka izveli su zbornu recitaciju Ide Božić, a otpjevali su i pjesmu Nek svud ljubav sja. Program su nastavili učenici 4.a razreda igrokazom Božićna priča. Njihove su voditeljice učiteljice Martina Dežić Sakač i Mirela Glavnik. U dramskome stvaralaštvu iskazali su se i članovi Dramske grupe viših razreda. Igrokazom Isus u snack baru poručili su da Boga možemo naći u svakome čovjeku i u svakoj situaciji, čak i tamo gdje se najmanje nadamo. Uvježbala ih je učiteljica hrvatskoga jezika Anita Kokot.

Nastupili su i najmlađi učenici topličke školem, prvašići. Igrokazima i recitacijom pokazali su koje su sve sposobnosti razvili tijekom pripremnog razdoblja i što nam žele za Božić. Učenike 1.b razreda pripremila je učiteljica Biserka Bešenić.

Od ove godine Univerzalni plesni studio Feel otvorio je grupe i u topličkoj školi pod vodstvom licencirane voditeljice plesnih tehnika Romane Ratkaj. Učenice škole marljivo su radile na koreografiji Feel muzička kutija koja je svojom modernom izvedbom oduševila publiku. Također, okušale su se i u natjecateljskim vodama na velikom internacionalnom Dance Open u Zagrebu gdje su pobjedile.

U veselom plesnom ritmu priredbu su završili toplički gosti - Dječja folklorna i Tamburaška sekcija Kulturno umjetničkog društva "Varaždinske Toplice" koja se predstavila plesovima i pjesmama Posavine i to koreografijom pod nazivom Ko je moje guske kral. Voditeljica folklorne sekcije je Magdalena Bešenić, a voditeljica tamburaške sekcije Mirta Matkun .

Na kraju je simpatično voditeljstvo svima zaželjelo sretne božićne i novogodišnje blagdane, a obratila se i ravnateljica škole Goranka Štefanić koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u priredbi te prisutnima zaželjela blagoslovljen Božić i uspješniju novu 2019. godinu.

DSC05332.jpg

DSC05315.jpg

DSC05333.jpg

DSC05320.jpg

DSC05278.jpg

DSC05309.jpg

DSC05281.jpgDSC05292.jpg