FOTO: Atrij se vratio u srednji vijek: Djeca i odrasli uživali u radionicama i igrokazu

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.9.2018. u 20:24h | Objavljeno u Društvo

U sklopu proslave Dana Varaždinske županije hrabri vitezovi okupirali su i atrij Županijske palače Varaždinske županije. Naime, članovi udruge Viteški red Sv. Nikole danas su održali radionice streličarstva za djecu i odrasle, prikazali srednjovjekovne ratne taktike štitozida, prikaz Božjeg suda koji se često koristio u sudskim sporovima, a posebno atraktivan je bio igrokaz „Traži se vitez hrabar“ u kojoj su uživali i djeca i odrasli.

Na kraju programa jedan od štitonoša koji se iskazao svojim trudom i zalaganjem na prigodnoj je ceremoniji proglašen vitezom. Svi prisutni osim u radionicama i igrokazu uživali su i u sladoledu od buče koji se dijelio u atriju.

Inače, udruga viteški red Sv. Nikole bavi se oživljavanjem uprizorenja iz razdoblja 12. do 15. stoljeća, od pojave Varaždina u prvim pisanim dokumentima. Trude se vjerno uprizoriti vojne vještine streličara i mačevaoca, kulturno zabavne vještine kroz predstave i akro-nastupe, a u planu su i prikazi starih zanata od kovača, lončara, pletenje šibe, trave, i druge srednjovjekovne vještine.

Viteska_predstava_19_1.JPG

Viteska_predstava_4_1.JPG

Viteska_predstava_12_1.JPGViteska_predstava_3.JPG

 

Viteska_predstava_8_1.JPG

 

Viteska_predstava_11_1.JPG

Viteska_predstava_6_1.JPG

 

Viteska_predstava_1_1.JPG

Viteska_predstava_5_1.JPG