FOTO: 20. Kup grada Novog Marofa okupio rekordan broj natjecatelja iz osam županija Foto: Grad Novi Marof

FOTO: 20. Kup grada Novog Marofa okupio rekordan broj natjecatelja iz osam županija

Varaždinske vijesti | 19.6.2018. u 19:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalno, sredinom lipnja, novomarofski vatrogasci organiziraju vatrogasno natjecanje „Kup grada Novog Marofa“, za natjecateljska odjeljenja u kategorijama pomlatka, mladeži i odraslih ekipa. Tako je bilo i ove subote, 16. lipnja, kada je organiziran jubilarni, dvadeseti Kup, na kojem se okupio rekordan broj odjeljenja (95 iz osam županija), natjecatelja i gostiju, više od 1.200 sudionika.

Organizator je bio DVD Novi Marof i VZG Novog Marofa, budući se u sklopu Kupa održalo i gradsko vatrogasno natjecanje novomarofske zajednice, pokrovitelji su bili Grad Novi Marof, novomarofska firma Knaufinsulation, a svojim donacijama i sponzorstvima desetak sponzora također su pripomogli realizaciju natjecanja.

Nagrade svim sudionicama – medalje i diplome – te statue sv. Florijana za tri prvoplasirane ekipe i prijelazne pehare u svim kategorijama kao i prijelazni pehar ukupnom pobjedniku natjecanja, uručili su visoki gosti i uzvanici: gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, počasni predsjednik VZŽ Zvonko Biškup, počasni predsjednik VZG Antun Kos, počasni zapovjednik VZG Antun Štorga, počasni tajnik VZG i počasni predsjednik DVD-a Vinko Pošta, dopredsjednik VZG Marijan Gradiščak, zapovjednik VZG Zdenko Lacković, tajnik VZG Dalibor Puškadija i dozapovjednik DVD-a Dubravko Štefec.

Na 20. Kupu grada Novog Marofa najbolji su bili u kategoriji pomlatka djevojčice DVD-a Brstec i dječaci DVD-a Podevčevo, u kategoriji mladeži članice DVD-a Krapinske Toplice i članovi DVD-a Donja Voća te ženska ekipa DVD-a Ščepanje i muška ekipa DVD-a Biškupec, koja je i osvajač prijelaznog pehara.

Na gradskom vatrogasnom natjecanju Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa, koje je ujedno bilo i izlučno natjecanje za nastup na županijskim natjecanjima, najbolji su bili u kategoriji pomlatka djevojčice DVD-a Novi Marof i dječaci DVD-a Podevčevo, u kategoriji mladeži članice DVD-a Remetinec i članovi DVD-a Novi Marof, u kategoriji žena B članice DVD-a Novi Marof, u kategoriji A članice DVD-a Novi Marof, u kategoriji muških B članovi DVD-a Remetinec te u kategoriji A vatrogasci DVD-a Novi Marof. Prijelazni pehar Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa kao ekipa s najbolje ostvarenim vremenom na ovogodišnjem gradskom vatrogasnom natjecanju osvojila je muška B ekipa DVD-a Remetinec.

novi_marof_vatrogasni_KUP_2018-1.jpg

novi_marof_vatrogasni_KUP_2018-2.jpg

novi_marof_vatrogasni_KUP_2018-3.jpg

novi_marof_vatrogasni_KUP_2018-4.jpg

novi_marof_vatrogasni_KUP_2018-5.jpg