FORESTLAND Festival elektroničke glazbe održat će se i ove godine u susjednom Međimurju Foto: VV arhiva / Forestland

FORESTLAND Festival elektroničke glazbe održat će se i ove godine u susjednom Međimurju

VV | 7.6.2020. u 07:55h | Objavljeno u Društvo

Festival elektroničke glazbe Forestland i službeno će se održati ovog ljeta, od 17. do 19. srpnja u Brezju u susjednoj Međimurskoj županiji.

- Mjesecima se borimo, hrabrimo, ali i prolazimo na desetke opcija te smo napokon odlučili: Forestland će se održati! - poručio je glasnogovornih Forestlanda Krešimir Biškup.

Najavio je kako će organizatori dati sve od sebe te će Forestladn održati na najbolji mogući način.

- Forestland će se održati poštivajući sve mjere koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Imat ćemo dezinfekcijske punktove, tekuću pitku vodu na više mjesta, a na svakog posjetitelja predviđeno je i više od 4 četvorna metara prostora - najavio je Biškup.

Festival elektroničke glazbe održava se već nekoliko godina na polju okruženom šumama hrasta, bukve i graba, jezerom i potocima, a partijaneri na raspolaganju imaju čak četiri hektara prostora na kojima se Forestland održava. Organizatori u glazbenom dijelu najavljuju promjene.

- U glazbenom dijelu bit će određenih promjena kod izvođača, no svi najavljeni će doći na festival ove ili iduće godine. Zbog situacije vezane uz koronavirus prisiljeni smo bili odgoditi strane izvođače za zimu 2020. ili ljeto 2021. Kiril Djaikovski, Mark Sixma i Moguai zbog dalekih putovanja premješteni su za buduće datume, no 2020. će ipak biti zapamćena po najvećem regionalnom imenu koje ćemo tek najaviti - rekao je Biškup.

Organizatori Forestlanda su uvjereni da će festival i ove godine privući veliki broj publike iz Hrvatske, ali i iz inozemstva.

- Već godinama imamo prisni odnos sa susjedima, na festivalu nastupa velik broj slovenskih DJ-eva, a ovog ljeta radimo i hip-hop dio i graffiti jam, gradimo cijeli mali grad na lokaciji festivala. Zbog same destinacije, iznimno nam je drago da privlačimo taj broj turista i radimo na promociji i Međimurja kao party centra kontinentalne Hrvatske. Cilj nam je u idućem razdoblju povezati se još i više i bolje sa raznim glazbenicima, DJ-ima i kolektivima u Hrvatskoj i Sloveniji i objediniti ih sve na festivalu, postati svojevrsni meeting point za elektroničku glazbu. Prednost ćemo dati lokalnilm i regionalnim artistima - najavljuje Biškup.

Ulaznice za Forestland možete kupiti isključivo online i to putem start-up ticketing sustava www.ticket2go.hr po cijeni od 100 kuna za festivalsku ulaznicu, odnosno 160 za kamp ulaznicu.

Označeno u