Festival Djeca pjevaju: U mlađoj kategoriji prva Bela Mitrović, dok u starijoj Lucija Pavlović

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.3.2019. u 14:09h | Objavljeno u Društvo

U prepunoj dvorani Graberje, jučer je održan 7. Festival Djeca pjevaju - Varaždin. Izvedeno je čak 26 novih autorskih pjesama koje su pjevali mali pjevači iz sjeverozapadnog dijela Hrvatske i Slovenije.

Kako su glavni pokrovitelji festivala Grad Varaždin i Varaždinska županija, izvođače i posjetitelje su na početku pozdravili gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Festival je otvorio predsjednik Dječijeg gradskog vijeća Petar Potočnik. Najuspješnije izvođače u dvije kategorije odabrao je stručni žiri u sastavu Valentina Geci Koren, Gabriela Hrženjak, Svjetlana Vrbanec, Ivica Pepelko i Stjepan Kumrić.

Prvo mjesto u mlađoj kategoriji (od 6 do 10 godina) osvojila je Bela Mitrović s pjesmom Ana i Braco, drugo mjesto Matea Pofuk s pjesmom Lisica i pas, a treće mjesto dijele Vita Stanovnik s pjesmom Ko ko ko Kokice i Jelena Štrlek s pjesmom Medo. Prvo mjesto u starijoj kategoriji (od 11 do 15 godina) osvojila je Lucija Pavlović s pjesmom Thought to You, drugo mjesto dijele Mateo Češnjaj s pjesmom Moja soba i Lucija Jertec, Tamara Kefelja i Ida Hižak s pjesmom Glas za bolji svijet, a treće mjesto dijele Petra Blaško s pjesmom Zima i Laura Kanešić s pjesmom pod nazivom Glupa pjesma. Pjevače je pratio zbor Mali slavuji DND-a Varaždin i zbor OŠ Šemovec. Nastupio je UPS Feel i prošlogodišnja pobjednica Lana Tukač, a glazbena gošća je bila Gabriela Hrženjak. Tvrtke MVV, Euro-unit, Magro i Tin marketing pobrinule su se da nagrađeni dobe bicikle, gitare, mikrofone i poklon pakete.

Glavni pokrovitelji festivala Djeca pjevaju - Varaždin 2019. su Grad Varaždin i Varaždinska županija, a pokrovitelji Koncertni ured Varaždin, TZ Grada Varaždina, TZ Varaždinske županije, Zajednica športskih udruga grada Varaždina, Grad Lepoglava, Grad Varaždinske Toplice, Općina Bednja, Općina Cestica, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Visoko, Općina Ljubešćica, Općina Sračinec, Općina Klenovnik, Općina Vinica i Općina Selnica. Predsjednik Udruge Festival, koja je organizator Festivala Djeca pjevaju, Nenad Kumrić Charlie na kraju je čestitao svim sudionnicima i najavio 8. Festival Djeca pjevaju u Varaždinu za 2020. godinu.

Označeno u