EU za mlade - prednosti i nedostaci: Dođite na tribinu Savjeta mladih Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

EU za mlade - prednosti i nedostaci: Dođite na tribinu Savjeta mladih Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 21.5.2019. u 17:54h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Savjet mladih Varaždinske županije organizira panel raspravu "EU za mlade – prednosti i nedostaci", koja će se održati u srijedu 22. svibnja, s početkom u 9:00 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače (Varaždin, Franjevački trg 7).

Uoči izbora za Europski parlament, koji će se održati ove nedjelje, Savjet mladih Varaždinske županije organizira tribinu kako bi intenzivirao raspravu o problemima mladih, njihovoj poziciji u Hrvatskoj i Europskoj uniji te na taj način omogućio mladima da razmotre važnost izlaska na europske izbore.

Panel rasprava namijenjena je učenicima srednjih škola, studentima i svim zainteresiranim građanima, a njezin primarni cilj je razmotriti sve prednosti i nedostatke koje Europska unija kao zajednica nudi mladim ljudima u Hrvatskoj. Raspravu će moderirati predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki, a kao panelisti najavljeni su: Natalija Martinčević, savjetnica župana Varaždinske županije, Hrvoje Selec, tajnik udruge Vanima, Nino Preložnjak, koordinator kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih te Petra Međimurec, stručnjakinja za EU fondove.