Ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije druga na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu Foto: LS Varaždinske županije

Ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije druga na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu

Varaždinske vijesti | 13.9.2019. u 18:14h | Objavljeno u Društvo

Ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije na jubilarnom, 25. državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, održanom proteklog vikenda u Bzenici u Požeško-slavonskoj županiji, osvojila je 2. mjesto.

U tri discipline lovnog streljaštva okušalo se 20 ekipa lovačkih saveza županija i Lovačkog saveza Grada Zagreba. Natjecanje koje već sada tradicionalno ulazi u samu završnicu s neizvjesnošću i nekoliko pogodaka razlike koji dijeli prvaka od drugog mjesta proteklo je u izvrsnom ozračju. Iako je kiša u nekoliko navrata ometala natjecatelje, veći dio prvenstva protekao je bez oborina što je doprinijelo dobrim rezultatima.

U ekipnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Lovački savez Virovitičko-podravske županije s rekordnih 469 pogodaka. Drugo mjesto osvojio je Lovački savez Varaždinske županije s 460 pogodaka, a treće mjesto Lovački savez Dubrovačko-neretvanske županije s 457 pogodaka. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je među 126 lovca-strijelca na kraju raspucavanja bio Ante Matak iz Zadarske županije. Drugo mjesto osvojio je Igor Vrbančić iz Virovitičko-podravske županije, a treće mjesto osvojio je Damir Mehkek iz Koprivničko-križevačke županije.

lovacki_savez_varazdinske_zupanije_2.jpg