Dosegli vrh vrhova: rekordan broj ekipa na memorijalnom malonogometnom turniru u Remetincu! Foto: Foto: Grad Novi Marof

Dosegli vrh vrhova: rekordan broj ekipa na memorijalnom malonogometnom turniru u Remetincu!

VV | 29.7.2019. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

U spomen na svoje sumještane, poginule hrvatske branitelje, Športsko društvo Remetinec proteklog je vikenda organiziralo tradicionalni, ove godine 24. "Memorijalni turnir Darko Puškadija i Zvonimir Pavlić". Riječ je o jednom od najkvalitetnijih i najmasovnijih malonogometnih ljetnih turnira u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, što dokazuje i činjenica da su ove godine nastupile čak 32 ekipe.
- S ponosom možemo reći da smo ove godine dosegli vrh vrhova. Imamo 32 prijavljene ekipe, od kojih je 11 novih. Svi koji su došli iznimno su zadovoljni organizacijom turnira, a imamo ekipe iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i iz Zagreba i Petrinje. To je potvrda da radimo dobro, a sljedeće ćemo godine turnir dići na još višu razinu i još bolje urediti naš sportski park - rekao je Tomislav Turković, predsjednik ŠD Remetinec.
Ove je godine titula najboljih na memorijalnom malonogometnom turniru zasluženo pripala ekipi „Bosanac i prijatelji“, drugo je mjesto osvojila ekipa „Hudek Trgotrans“, a treće „Visoko“, dok je ekipa domaćina zauzela četvrto mjesto. Najboljim je igračem turnira proglašen Branislav Slunjski iz „Hudek Trgotransa“, a najboljim golmanom Luka Spudić iz ekipe „Bosanac i prijatelji“.
Kao i svake godine, fond nagrada bio je iznimno bogat pa je tako, osim pehara i medalja, najbolje plasirana ekipa osvojila sedam tisuća kuna, drugoplasirana tri, a treća ekipa tisuću kuna.
U organizaciji memorijalnog turnira pomogli su brojni sponzori, a nije izostala ni pomoć i podrška Grada Novog Marofa.
- Mi uvijek podržavamo ovakve aktivnosti, posebno kad je u pitanju ovaj memorijalni turnir. Grad Novi Marof svoje branitelje ne zaboravlja, posebice one koji su dali najviše što su mogli – svoje živote. Stoga se svake godine posebno obilježavaju datumi vezani uz Domovinski rat, odnosno hrvatske branitelje - istaknuo je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.
Dodao je da Grad Novi Marof, kao što podržava i pomaže organizaciju ovog turnira, tako su prisutni i prilikom obilježavanja svih važnih datuma na državnoj razini, a obilježavaju i Dan branitelja grada Novog Marofa, koji je povezan s oslobođenjem Banjšćine.
- Našoj smo šetnici uz potok Koroščak dali ime po našem poginulom branitelju Miljenku Baniću iz Novog Marofa. Te dane važne za našu povijest, za našu mladu državu, obilježavamo svečano i dostojno onih koji su se za nju borili - istaknuo je Jenkač.
Pohvalio je rad Športskog društva Remetinec koje je, kako je istaknuo, jedno je od aktivnijih društava na području Novog Marofa kad je riječ o sportskoj rekreaciji.
- Osim toga, brinu o sportskim terenima koje redovito održavaju i ulažu u njih. Drago mi je da ovako veliko selo kao što je Remetinec, u kojem ima oko 1700 stanovnika, ima i kvalitetno sportsko društvo koje doprinosi i Remetincu i Novom Marofu. S njima surađujemo odlično i vjerujem da će tako biti i u budućnosti - zaključio je Jenkač.
Istaknimo na kraju da je uoči memorijalnog turnira u spomen na Darka Puškadiju i Zvonimira Pavlića u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Kraljice svete krunice u Remetincu služena sveta misa, a na mjesnom su groblju položeni vijenci na grobove dvojice poginulih hrvatskih branitelja.