Djeca uče o vrtlarenju, zdravom načinu života, očuvanju prirode i održivom životu

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.1.2019. u 13:11h | Objavljeno u Društvo

Udruga Biovrt u suradnji s Područnom školom Novo Selo Rok i I. OŠ Čakovec pokrenula je Školski vrt u sklopu kojeg djeca na tjednoj bazi uče o vrtlarenju, zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju.

- U 2019. nastavljamo sa zanimljivim obrazovnim programom "Mali čuvari prirode za velike promjene" za sve učenike PŠ Novo Selo Rok, a ovaj put uključila nam se i OŠ Gornji Mihaljevec kao partner - kaže Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge.

Dodaje da će kroz Edukacijski program za male čuvare prirode i ekološko-vrtlarsku grupu uvesti učenike i u zaboravljen svijet baštine lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života.

- S obiteljima i lokalnom zajednicom razmijeniti ćemo znanja o sezonskim lokalnim tradicijskim značajnostima i zdravim načinima života, a zajedničkim snagama ćemo na volonterskim akcijama zasaditi još bilja, cvijeća, bobičastog voća i opremiti vanjski prostor uključenih škola. Želimo da djeca više vremena provode družeći se i učeći, ali za to onda treba osigurati i uvjete, stoga ćemo ove godine izraditi i društvenu igru koju će moći igrati i veliki i mali, a dobiti će je sve osnovne škole u Međimurskoj županiji - kaže i dodaje da su sretni što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo njihove napore i dalo im podršku i u ovom projektu.

16052018_4.JPG

21042018_volonterska_akcija_1.JPG

21022018_17.JPG

Označeno u