Djeca s nestrpljenjem očekuju dovršetak igrališta u POS-u: evo što će sve imati na svom igralištu

| 14.1.2019. u 12:10h | Objavljeno u Društvo

Već ovog tjedna djeca iz POS naselja u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu moći će se ponovno igrati na novouređenom dječjem igralištu. Ovih dana trebali bi biti dovršeni radovi koji su počeli početkom prošlog tjedna. U investiciju se krenulo zbog dotrajalosti postojećih igrala, a radovi obuhvaćaju servis dijela postojeće opreme te nabavu i postavu nove.

- Vrijednost radova iznosi 101.280 kuna, a novci su osigurani u gradskom proračunu – doznali smo u Gradu Varaždinu.

Igralište u POS-u, koje se nalazi unutar zgrada, prepuno je djece i omiljeno je mjesto igranja mališana iz tog naselja, ali i okolnih kvartova. Sigurni smo da će nova igrala najviše razveseliti djecu.

- Na igralištu će se postaviti takozvani sistem dva tornja. Prvi toranj se sastoji od dvije platforme, pri čemu se na nižu dolazi putem stepenica s rukohvatom i rampe s užetom. S više platforme se spušta tobogan, pri čemu dvije platforme povezuju ljestve. I drugi toranj se sastoji od dvije platforme. Na nižu platformu dolazi se putem planinske rampe s užetom i ploče za penjanje. Viša i niža platforma spojene su mini ljestvama. Uz to, na drugi toranj prislonjena je penjalica iz drvenog okvira i mreže za penjanje. Isto tako, tornjevi će biti spojeni ručama koje vise na dvije usporedne grede. Igralište će imati dvije ljuljačke i dvostranu drvenu penjalicu na što će se nadovezivati most izrađen iz užeta s čeličnom jezgrom. S platforme će se spuštati tobogan. Cijela konstrukcija je izgrađena od crnogorice i neće biti oštrih rubova – detaljno su nas izvijestili iz Grada u kojem navode da je u ovoj godini planirana i obnova drugih igrališta na području Varaždina. No, kojih konkretno odlučit će se nakon proljetne inspekcije.

Inače, na području grada ukupno je 51 dječje igralište, a izgradnja novih igrališta zasad nije u planu.