Deset dana Svete nedjelje u znaku hodočašća bolesnika i streetball turnira u centru svijeta Foto: Grad Ludbreg

Deset dana Svete nedjelje u znaku hodočašća bolesnika i streetball turnira u centru svijeta

IHR/Varaždinske vijesti | 25.8.2019. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Koncertom MPZ Podravina u kapelici Svetog križa u petak, 23. kolovoza započeo je kulturni program manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje.

Kao gosti sudjelovali su učenici OŠ Ludbreg: Daria Rusak, Ivona Dijanošić i Marija Havaić na flauti uz pratnju Marcela Dodleka na klaviru. Voditelj učenika je Slobodan Vađunec. Učenica OŠ Ludbreg Dea Busija kazivala je pjesmu “Sveta nedjelja”, a kao gosti ove su godine program upotpunili članovi zbora Svete Marije Magdalene iz Kneginca te Tena Hudoletnjak Kos, sopran. Ludbreški zbor i ove je godine za koncert pripremila voditeljica Rosana Cepanec Dugandžić

Jučerašnji dan prošao je u tradicionalnom hodočašću mladih, a održan je i duhovnih pjesama Duga. Danas je na rasporedu hodočašće bolesnika, osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika i medicinskog osoblja, djelatnika Crvenog križa Ludbreg i Varaždinske biskupije. U večernjim satima uz misu bit će održan i nastup pjevačkih zborova.

Na dan hodočašća bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i molitvenih skupina Varaždinske biskupije u poslijepodnevnim satima u Kući sunca posljednjih godina održava se druženje srodnih udruga pod nazivom „I mi to možemo, pokaži što znaš.“ Tako će se i danas od 13 sati u Kući sunca u organizaciji “Ludbreškog sunca” okupiti prijateljske udruge koje će se predstaviti prigodnim programima. 

Uz vjerski program, petak i subota bili su u znaku sporta. Subota je prošla uz Memorijalni teniski turnir parova Marijan Kovačić, Odbojkaški turnir u organizaciji Udruge mladih “Vitki jelen”. Kod Lovačkog doma Ludbreg danas će se održati natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva “Srnjak” Ludbreg, te Memorijalni teniski turnir „Marijan Kovačić“, dok je u 14 sati na Trgu Svetog Trojstva na rasporedu Streetball u Centru svijeta (dječji košarkaški turnir).