Derbi Varteksa i Bednje u znaku zanimljivosti iz nogometnih arhiva Foto: FOTO: I. Vukotić, 70 godina NK Varteksa / NK Varteks / Saša Paska (Facebook)

Derbi Varteksa i Bednje u znaku zanimljivosti iz nogometnih arhiva

VV / NK Varteks | 3.11.2018. u 11:40h | Objavljeno u Društvo

Današnji derbi između Varteksa i Bednje u sklopu 12. kola MŽNL Čakovec-Varaždin, obilježit će i brojne zanimljivosti poput one da su treneri nekad dijelili svlačionicu.

Osim igrača ovog derbija, i sami treneri imaju dugu zajedničku povijest, koja seže još u doba kada su oboje bili igrači te dijelili svlačionicu starog Varteksa. Naime, Želimir Orehovec je za stari klub sakupio 264 nastupa i zabio 58 golova, dok je trener Bednje, Saša Paska, za isti odigrao 126 utakmica i zabio 4 gola.

Da povijest zanimljive priče piše, dokaz je i još jedna zanimljivost iz vremena '80-ih. Jedan od njihovih suigrača u to doba bio je i Božidar Novoselec, danas načelnik općine Sračinec, upravo one koje je dopustila Varteksu odigravanje utakmica na terenu njihovog kluba, a i otac Ivana, stupa obrane Bumbara.

Sve ove zanimljivosti dodatan su poziv svim navijačima, simpatizerima klubova i ljubiteljima nogometa na današnji derbi Varteksa i Bednje na terenu u Sračincu, koji počinje u 14 sati.

nk_varteks_-_nk_bednja_-_treneri.jpg