Dan tehničke kulture u subotu kod Starog grada uz zmajeve, rakete, robote... Foto: VV arhiva

Dan tehničke kulture u subotu kod Starog grada uz zmajeve, rakete, robote...

Varaždinske vijesti | 31.5.2017. u 15:29h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ovogodišnji Dan tehničke kulture održat će se u subotu 3. lipnja kod varaždinskog Starog Grada od 9 do 13 sati, odnosno na drugim lokacijama prema specifičnim potrebama udruga.

Bit će tu zmajeva, balona, lampiona, raznih letjelica s daljinskim upravljanjem i ugrađenim kamerama za snimanje iz zraka, inovacija, modelarskih uradaka, raketa, radiouređaja, robota, fotografija, fotoaparata, biciklista i kajak kanua. Posjetitelji će moći isprobati modelarske strojeve, robotska kolica, izradu i podizanje zmajeva, održavanje veza, voziti bicikl na improviziranom prometnom poligonu te kupiti izrađene suvenire.

Pored aktivista zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije, dosad su svoje sudjelovanje najavili i aktivisti Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin s više sekcija i vrsta aktivnosti, zatim Modelarski centar sa zrakoplovnim modelima i modelarskim automobilima, Radioamaterska udruga Sloga sa svojom opremom, Kajak kanu klub s kajacima i kanuima koje sami izrađuju, Foto klub Sloboda s predstavljanjem svojih aktivnosti, Udruga "Robofreak" s natjecanjem iz robotičke alke za posjetitelje, Društvo inovatora Varaždinske županije s dijelom inovacija, te Društvo energetičara s prikazom energetskih uradaka.

Kako je istaknuto na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina s predstavnicima udruga, ova je manifestacija sastavni dio javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Varaždina. Očekuje se dolazak učenika osnovnih i srednjih škola te svih ostalih građana koji također mogu pokazati čime se bave u slobodno vrijeme. Sve to snimat će fotoamateri.