FOTO Čačić otvorio 27. izložbu mladih vina u Ludbregu: Dan bez vina je dan bez sunca Foto: Varaždinska županija

FOTO Čačić otvorio 27. izložbu mladih vina u Ludbregu: Dan bez vina je dan bez sunca

Varaždinske vijesti | 26.1.2019. u 12:15h | Objavljeno u Društvo

U Ludbregu je održana 27. izložba mladih vina 2019. u organizaciji Udruge vinogradara Trsek. Ova tradicionalna izložba mladih vina izrasla je u zavidnu manifestaciju, najveću takve vrste u Hrvatskoj, na kojoj se okuplja više od 300 vinara s područja Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Ove godine prijavljeno je 577 uzoraka za ocjenjivanje, od čega 565 vina, 9 voćnih vina i 3 rakije.

Branko Kežman, predsjednik Udruge vinogradara Trsek pozdravio je sve prisutne, zahvalio na podršci svima koji sudjeluju u radu udruge kojoj je cilj okupljanje vinogradara, vinara, poduzetnika i ostalih srodnih udruga u svrhu unapređenja proizvodnje kvalitete vina i podizanje turističke ponude Ludbrega i okolice.

Na svečanom otvorenju zamjenica gradonačelnika Grada Ludbrega Renata Potočnik istaknula je rad Udruge Trsek kao jedne od najaktivnijih udruga na ludbreškom području. Također, pohvalila je projekt zajedničkog uređenja pokaznog podruma kao jedne od glavnih turističkih točki Grada Ludbrega.

U ime Varaždinske županije okupljenim vinarima, vinogradarima i gostima obratio se župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- Veseli me što je ova izložba izrasla u najveću izložbu mladih vina u Hrvatskoj, što je još jedno priznanje za Varaždinsku županiju te njezin turistički razvoj. Varaždinska županija konstantno podržava rad udruge Trsek. To ćemo raditi i dalje i u većim financijskim iznosima, a od vas vinogradara i vinara očekujemo i veće ambicije. Napravite da ova izložba bude pojam vrhunske kvalitete vina u Hrvatskoj – naglasio je Čačić.

Uz izreku "Dan bez vina je dan bez sunca", Čačić je proglasio je 27. izložbu mladih vina otvorenom.

Među najbolje ocijenjenim mladim vinima na 27. međunarodnoj izložbi mladih vina Trsek 2019. su sljedeća vina: u kategoriji bijelo vino najboljom je proglašena graševina 1/1 vinarije Kopjar, a u kategoriji crno merlot 3/21 KER-VIN, vlasnik: Tomislav Glavić. Od ukupno 577 prikupljenih uzoraka 19 posto dobilo je zlatna odličja, 54 posto srebrna, 18 post brončana, priznanja je dobilo 2 posto uzoraka, dok ih je 7 posto eliminirano.

Na izložbi vina u Ludbregu prisutni su bili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Tomislav Paljak, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany, županijski vijećnici Nenad Koščak i Krešimir Horvat, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Antun Šimić te predsjednici prijateljskih udruga s područja Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

27.izložba_Trsek_1.JPG

27.izložba_Trsek_2.JPG

27.izložba_Trsek_4.JPG

27.izložba_Trsek_5.JPG