Briga za bicikliste: Postavljeni novi funkcionalni stalci i pumpe za bicikle

VV | 23.4.2021. u 12:33h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu su postavljeni novi stalci i pumpe za bicikle. Na inicijativu gradonačelnika dr.sc. Ivana Čehoka na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su novi “štenderi“ i pumpe koje omogućavaju jednostavno pumpanje različitih vrsta bicikla.

Riječ je o 5 komada nožnih pumpi BT 100, višenamjenskim nožnim pumpama izrađenim od pocinčanih limova sa elementima od nehrđajućeg čelika i zaštićena plastifikacijom što ih čini otpornim na sve vremenske uvjete. Maksimalan pritisak na koji se pumpa iznosi 12 bara. Pumpe su postavljene na lokacijama Ulica Alojzija Stepinca (kod stalaka za bicikle), na Varaždinskom placu - Ulica Augusta Šenoe, ispred varaždinskih bazena - Zagrebačka ulica, cikloturistička točka - Ulica Ratimira Hercega i kod dvorane „Arena“ Varaždin.

Također je postavljeno 20 stalaka za bicikle serije MOON – izrađenih od čeličnih limova, zaštićeni cinčanjem i UV plastifikacijom sa logotipom Grada Varaždina. Stalci za bicikle su postavljeni na lokacijama kod cikloturističke točke i Arene Varaždin. Navedena oprema za bicikle proizvod je firme UBS, Urban Bike solutions d.o.o. iz Belog Manastira specijalizirane za proizvodnju urbane biciklističke opreme. Vrijednost radova i postavljene opreme za parkiranje bicikla iznosi oko 48,5 tisuća kuna.

štenderi.JPG

štenderi3.JPG

štenderi5.JPG

štenderi4.JPG

štenderi1.JPG