Zlatko Dalić dobio čestitke iz varaždinske biskupije Foto: HNS/Krešimir Đurić

Biskup Mrzljak čestitao Daliću na velikim uspjesima, ali i na zajedništvu

Varaždinske vijesti | 13.7.2018. u 09:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, uputio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću čestitku povodom iznimnog uspjeha i plasmana Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Evo što je biskup poručio Daliću:

"Poštovani gospodine Daliću! Ovih dana svi u Hrvatskoj, kao i Hrvati izvan Domovine, pratimo sportske uspjehe Vas i naših nogometnih virtuoza. Čestitamo na tim velikim uspjesima, ali još više čestitamo na zajedništvu koje i rezultira tim uspjesima. Posebno Vam zahvaljujem i čestitam na riječi, ali i životnom stavu: poniznost. To nije samo kršćanska krepost, nego i općeljudska – humana vrednota u kojoj čovjek prepoznaje samoga sebe, te vidi svoje ljudske domete i talente, ali i nesavršenosti.

Ponizan čovjek cijeni i poštuje svaku ljudsku osobu. Upravo ponizni ljudi mogu ostvariti zajedništvo kakvo i Vi ovih dana pokazujete na radost mnogima u našem hrvatskom narodu. To Vaše zajedništvo poticaj je i primjer kako se zajedno mogu ostvariti mnogi dobri planovi, želje, gotovo snovi.

Čestitam cijeloj ekipi u Moskvi! Raduju se mnoga mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja su povezana s igračima, ali i cjelokupnim stožerom. Raduje se Vaše Livno, a radujemo se i mi Varaždinci, želeći Vam još puno uspjeha na sportskom planu, ali još više u osobnom i obiteljskom životu. Neka vas sve dobri Bog blagoslovi! Srdačan pozdrav!"