Biskup Košić iz Družbinca u medijima vidi zakamufliranog Sotonu Foto: Ilustracija

Biskup Košić iz Družbinca u medijima vidi zakamufliranog Sotonu

Varaždinske vijesti | 30.9.2017. u 13:52h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sisački biskup Vlado Košić, rodom iz Družbinca nedaleko od Varaždina, predvodeći svečanu blagadansku misu povodom zaštitnika grada Šibenika, sv. Mihovila osvrnuo se na svjetovne teme poput medija i Domovinskog rata.

U svojoj propovijedi narodu je rekao da se Sotona zakamuflirao u najutjecajnijim medijima koji su više protiv Hrvatske, nego za Hrvatsku.

-Doista, koliko samo neistina, poluistina, neprestano dan i noć podmeću i optužuju svoju braću za izmišljene zločine, dok oni drugi gotovo nemaju mjesta u našim medijima – rekao je Košić te se zapitao kako u takvim okolnostima pobijediti i nadvladati zlo.

Za Domovinski rat Košić je rekao da još nije završen te se vodi iskrivljavanjem istine.

– Potrebno je boriti se za istinu i ne smije se dopustiti gaženje žrtve naše hrvatske i branitelja. Treba donijeti pravedni zakon. Zašto se vrijeđa poginule kada se njihove ploče miču? Treba ustrajati na zakonu lustracije. Potrebno je objelodaniti potpunu istinu o svim događajima i motivima svih pripadnika bivšeg režima – kazao je Košić u svojoj propovijedi i dodao da moramo zahtijevati da se otvore svi arhivi koji čuvaju istinu o našoj prošlosti budući da smo još premreženi mnogim prodanim dušama kojima nije na prvom mjestu dobro naroda.

Rekao je i da se Hrvatska gura u zemlje koje su se raskršćanile i dozvolile istospolne zajednice te pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile veliki broj nekršćanskih imigranata, a koji su većinom neintegrirani i nasilni prema domaćem stanovništvu i kršćanskoj kulturi, piše Šibenski portal.

 

Označeno u