Besplatna pomoć u traženju posla i tijekom veljače u CISOK-u Varaždin Foto: ilustracija

Besplatna pomoć u traženju posla i tijekom veljače u CISOK-u Varaždin

I.D./Varaždinske vijesti | 2.2.2017. u 17:59h | Objavljeno u Društvo

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Varaždin i tijekom veljače organizira besplatne radionice i predavanja za nezaposlene osobe i tražitelje zaposlenja.

Tako će se 8. veljače u 13 sati održati radionica "Novi pristupi traženju posla". Kako ističu iz CISOK-a, dobra procjena vlastitih potencijala i kompetencija, redovno pretraživanje portala s natječajima za posao, izrada vlastitog korisničkog profila na portalima za traženje posla te kvalitetno napisana prijava za posao, važni su uvjeti za uspješnu potragu za poslom. Na radionici možete saznati koje portale možete iskoristiti za traženje posla, na kojima i kako izraditi svoj korisnički profil te na koji način napraviti dobru samoprocjenu svojih potencijala.

Radionica "Moj Europass životopis" održat će se 21. veljače u 13 sati, a namijenjena je nezaposlenim osobama, tražiteljima posla i studentima, koji bi željeli naučiti kako ispravno popuniti ovu formu životopisa, koju poslodavci sve češće traže. Polaznici će na radionici dobiti konkretne upute o ispunjavanju Europass životopisa, a usto će moći na licu mjesta sastaviti svoj primjerak.

Informatička podrška korisnicima CISOK-a održava se pet dana po dva sata dnevno, a na radionicu se potrebno prethodno najaviti. Termini održavanja radionice određuju se u dogovoru s najavljenim sudionicima. Radionica je zamišljena kao podrška nezaposlenim osobama koje se teže snalaze na računalu. Korisnici uče o osnovama rada na računalu kako bi se mogli kasnije lakše sami snalaziti u pretraživanju i prijavljivanju na oglase za posao. Sadržaj radionice: prikaz tipkovnice s osnovnim funkcijama, prikaz radne površine, osnovne funkcije Microsoft Worda, Internet pretraživanje, E-mail.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijava na aktivnosti obavlja se telefonom na 042/302 179 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Za sva pitanja te najavu za individualno savjetovanje zainteresirani se mogu javiti na navedene kontakte ili osobno na adresu CISOK-a Varaždin (Ulica Ivana Kukuljevića 12, Varaždin).