Barbara Antolić Vupora: Počast žrtvama holokausta da se nikad ne bi ponovilo Foto: SDP Varaždinska županija

Barbara Antolić Vupora: Počast žrtvama holokausta da se nikad ne bi ponovilo

Varaždinske vijesti | 28.1.2020. u 15:21h | Objavljeno u Društvo

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, 27. siječnja, u ponedjeljak su u Varaždinu te u Lepoglavi obilježili članovi Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije te gradskih organizacija u Varaždinu i Lepoglavi.

Nakon što su zapalili svijeće na Židovskom groblju u Varaždinu, predsjednica ŽO SDP-a Barbara Antolić Vupora istaknula je da Varaždin kao, nažalost, prvi grad bez Židova na prostoru Hrvatske u 2. svjetskom ratu, zaslužuje nakon svih ovih godina odavanje posebnog pijeteta žrtvama.

- U okruženju u kojem živimo još i dan danas postoje razne inicijative, koje nisu na tragu tako velikog uništavanje jedne rase, ali svakako vrijeđanja nekih rasa. I da se takve stvari ne bi nikad ponovile važno je odavati počast, posebno na današnji dan, svim žrtvama koje su na takav način izgubile život - poručila je Antolić Vupora.

Dan sjećanja posvećen je svim žrtavama nacističkih režima tijekom 2. svjetskog rata, a Ujedinjeni narodi 2005. godine donijeli su odluku o obilježavanju ovog datuma kada je oslobođen velik broj zatvorenika iz zloglasnog logora Auschwitz.

sdp_zidovsko_groblje_varazdin_3.JPG

sdp_zidovsko_groblje_varazdin_2.JPG

IMG-c984eb15543059188811bd56dd971be5-V.jpg