Baltic Bees sutra na Čakovec Airshowu 2018., a privremeni im je dom varaždinski aerodrom Foto: Krešimir Đurić; VV; Čakovec Airshow

Baltic Bees sutra na Čakovec Airshowu 2018., a privremeni im je dom varaždinski aerodrom

Varaždinske vijesti | 9.6.2018. u 10:02h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski aerodrom privremeni je dom šest aviona L-39C Albatros akrobatske skupine Baltic Bees iz Latvije. Baltic Bees, naime, nastupaju na Čakovec Airshowu 2018. u nedjelju 10. lipnja na aerodromu Pribislavec/Čakovec.

avioni_aerodrom_varazdin__1.jpg

avioni_aerodrom_varazdin_baltic_bees_5.JPG

Program čakovečkog Airshowa počinje u 13 sati preletom Galeba G-2, a u 14 sati počinje svečanost otvorenja. Nakon toga kreće onaj pravi udarni letački program koji će akrobacijama koje oduzimaju dah otvoriti Zoltan Vereš, nakon njih Team Raven iz Engleske i skupina Flying Bulls skupina, Baltic Bees iz Latvije, kanader, pa domaća akrobatska skupina Krila Oluje, dok će program završiti preletom MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Što se tiče ostalih zrakoplova, bit će nekih koji se rjeđe vide, svi prisutni uživat će u tipovima P-38, P-47, Corsair, helikopteru Kiowa Warrior Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, Air Tractoru Fire Boss, Eurocopteru i Canadairu.

Akrobatska skupina Baltic Bees će upravo na Airshowu 2018. proslaviti svojih 10 godina rada, pa od samog nastupa očekuju puno.

Airshow_2018_9.JPG

- S veseljem očekujemo nastup s našim timom po prvi puta ovdje u Međimurju, no drugi puta u Hrvatskoj,s obzirom da smo nastupili u Varaždinu prije 3 godine. Jako smo sretni da smo dio ovog airshowa i ponosni da možemo međimurskoj publici pokazati naš novi program koji smo pripremili povodom 10 godina našeg rada koliko slavimo ove godine - rekao je Alessandro Scorrano, predstavnik latvijske akrobatske skupine Baltic Bees.

Uz dio jedriličarske i avionske flote koja će se svim zaljubljenicima predstaviti ove nedjelje, organizatori iz Aerokluba Međimurje najavili su dosad neviđene nebeske vratolomije, atraktivne letove i prelete, nastupe akrobatskih skupina, a uz sve to i bogatu gastronomsku te glazbenu ponudu za velik broj posjetitelja koje očekuju.

Danas se u sklopu čakovečkog Airshowa, koji organizira Aeroklub Međimurje, održava i Dan otvorenih vrata, kada će svi posjetitelji uz stručno vodstvo imati priliku razgledati aerodrom i zrakoplove te prisustvovati prezentaciji Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i kampanji "Postani i ti vojni pilot". Tijekom subote održavat će se i treninzi modelara, a u večernjim satima modelari će imati noćni šou, nakon čega slijedi koncert grupe Vigor, uz predgrupu Profeel.

Spomenimo kako će se u nedjelju zbog manifestacije postaviti posebna regulacija prometa, ujedno će poljski putovi s pribislavske i beličke strane biti zatvoreni zbog sigurnosnih razloga, dok će na aerodromu biti označena parkirališta, a na internetskoj stranici Aerokluba mjesta za parkiranje na kojima će se prodavati ulaznice. Najave sudionika, direktan prijenos aeromitinga i live snimke iz kabina zrakoplova pilota, posjetitelji će moći pratiti na velikom video zidu. Pridružite se adrenalinskom vikendu i Airshowu 2018. u nedjelju od 13:00 sati i postanite dijelom uzbudljivog popodneva na međimurskom nebu!

avioni_aerodrom_varazdin_baltic_bees_4.JPG

avioni_aerodrom_varazdin_baltic_bees_6.JPG

avioni_aerodrom_varazdin_baltic_bees_2.jpg

Airshow_2018_5.jpg