ZLATNI ZBOROVI Dva varaždinska zbora nastupaju na gala koncertu u Lisinskom Foto: Centar za kulturu Trešnjevka

ZLATNI ZBOROVI Dva varaždinska zbora nastupaju na gala koncertu u Lisinskom

Varaždinske vijesti | 26.1.2019. u 11:23h | Objavljeno u Društvo

Gala koncert "Zlatni zborovi" održat će se u nedjelju 27. siječnja u 19 sati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Komorni dječji zbor Glazbene škole Pavla Markovca (Zagreb), pod ravnanjem profesora Vinka Karmelića, ostvario je pobjedu na 14. natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova Zagreb 2018. Kao pobjednik natjecanja, ovaj komorni zbor predstavit će najbolje iz svog repertoara upravo na Gala koncertu "Zlatni zborovi", a pridružit će im se još tri zbora koja su na istom natjecanju osvojila zlatno priznanje: Akademski zbor Bazilike srca Isusova u Zagrebu Palma, Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Varaždin.

Natjecanje zborova održava se proteklih dvadesetak godina u Zagrebu s ciljem promicanja kvalitetnog a cappella pjevanja, a posebnu pozornost publike privlači Gala koncert pobjednika "Zlatni zborovi" koji se održava krajem siječnja u KD Vatroslava Lisinskog. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, a sljedeće izdanje održat će se 11. svibnja.

Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i na web stranici www.ulaznice.hr gdje se mogu kupiti po cijeni od 30 kuna.