"Život jedne slike" mlade umjetnice Jasmine Jakopanec Foto: Ilustracija/HDLU Varaždin

"Život jedne slike" mlade umjetnice Jasmine Jakopanec

VV | 25.3.2021. u 20:57h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga grada 26. ožujka bit će otvorena izložba "Život jedne slike" mlade umjetnice Jasmine Jakopanec.

Izložba će biti otvorena do 9. travnja.

Zbog epidemioloških razloga, iz varaždinskog HDLU-a kažu kako ne mogu organizirati druženje i svečano otvaranje izložbe.

Jasmina Jakopanec rođena je u Varaždinu 1992. godine. Godine 2017. je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Tijekom i nakon studiranja sudjelovala je na nekoliko umjetničkih rezidencija i razmjena mladih (47. ZILIK, 3. Ulična galerija - Mehaničko gibanje kao umjetnički element, Karlovac).

Dobitnica je nekoliko nagrada, zahvalnica i diploma od kojih se među najvažnijima nalaze prva nagrada na natječaju "Rijeka-moj grad", 2013., Rektorova nagrade za najbolji umjetnički rad i Nagrada akademije za najbolji rad u novim medijima 2016. godine.

Do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Neke od njih su: "Dijalog" u Rijeci, "Priče o nama" u Varaždinu i Zagrebu, Modra krajina u Kranju, "Naša sjećanja" u Zagrebu. Također je sudjelovala na mnogim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu: "26. slavonski biennale - ravna ploča", "Photocity 2018 "PRIVID-ILUZIJA"", "Emotion _a transparent performance", "Sound Art Incubator 2016", "XVII Bijenale studentskog crteža Srbije", "3. Hrvatski triennale autoportreta "Identiteti"... Članica je HDLU i HDLU Varaždin.